Vůně - parfumérkové značky

18:31

Jsem tu s pokračováním článku o vůních - po minulých levnějších tentokrát s vůněmi, kvůli kterým budeme muset vybrat z bankomatu o pár set více ale za to, nám prokáží lepší službu...

Jak už jsem psala v minulém článku -  tady, tak používám jak levnější, tak i dražší vůně.

Ty obyčejnější mám většinou různě poházené - v autě, v práci a nijak jimi nešetřím. A pak mám ty dražší, které ne že bych úplně šetřila ale přemýšlím, jakou vůni v daný den či příležitost použiji.

Pokud se vrhnu ještě na trochu teorie, je faktem, že ty dražší vůně voní víc a hlavně déle. Samozřejmě, že EDT bude vždy vonět méně než EDP ale přijde mi, že třeba EDT z parfumérky se vyrovná EDP z drogérek.
EDT  - Eau de toilette a EDP - Eau de parfume (pro ty neznalé, EDP má více esencí, tím pádem by vůně měla být obecně silnější)
A pak je tu ještě další sorta vůní - a to pánské. Ty voní úplně nejvíc ale to už v popisu jednotlivých lahviček ;)


A ještě jedna perlička, u které mě zajímá, jestli to máte někdo stejně!?

Pokaždé, když si přičichnu k nějaké vůni - ať je to parfém nebo sprchový gel, tělové mléko..najednou se mi vybaví vzpomínky na dobu, kdy jsem tu danou věc používala. Problikne mi ten čas, pocity, které jsem prožívala - a to hlavně u parfémů, už se mi i stalo, že jsem parfém musela přestat používat, protože mi připomínal špatné období...možná to zní legračně, zvláštně, ťukáte si na čelo.. ale já tenhle můj "smysl" mám ráda..


A už jdem na to :)


Burberry BODY





Hlava: frézie, broskev, pelyněk
Srdce: růže, kosatec
Základ: santalové dřevo, pižmo, vanilka, ambra, kašmírové dřevo)


Výrazná, těžší vůně, kterou dostala mamka ale úplně jí nesedla, tak jí zkouším jáAni já s ní nejsem úplně sžitá ale nevadí mi a občas ji používám. Ale že bych si ji někdy koupila, to ne. Není to vůně pro dvacítky ale spíš pro starší dámy  - bych to tak viděla :)

Flakón má pořádně těžký, broušené sklo..nic na nošení v kabelce. Ani mě nijak nezaujal, že bych měla potřebu psát "aááách, to je krása" nebo si ho vystavovat.

CK ONE







Hlavameloun, kardamom, bergamot, ananas, papája

Srdce:muškát, fialka, růže, jasmín

Základ: jantar
Moje novinka, kterou jsem vyhrála minulý týden na fb e-parfumérie Elnino. Unisexová vůně, kterou má CK v nabídce už snad 20 let. Nikdy jsem jí nezkoušela ale možná o to líp, protože jsem teď byla příjemně překvapená. Není vůbec sladká, svěží, do "pánska" a vidím ji jako víkendovou vůni na výlety:)

Flakon se mi moc líbí, v jednoduchosti je krása a tady to určitě platí. Co mě zaujalo - a mluvím o tom ve videu tady, je uzávěr flakonu. Původní je uzavírací ale v krabičce je i ten "stříkač", teď mám okno, jak se tomu říká..no vidíte to na fotce..:)



Cena EDT - 466Kč za 50ml



Diesel - Loverdose





Hlava: badyán, mandarinka


Srdce: lékořice, gardénie, jasmín



Základ: vanilka, ambra, dřevo




Áááách, tohle je tak sladká ale nádherná vůně, když si přičichnu, hned jsem v tom nádherném létě 2013, které bylo prostě skvělé:) Miluju tu vůni ale už mi dochází :( A údajně obsahuje nějaké speciální složky, které mají stimulovat mužský mozek - něco jako feromony. Co se týká výdrže, tak na to , že je relativně dražší, tak mi vydrží na vlasech ale na kůži tolik ne. Zkuste ji, pokud máte rádi sladší vůně, třeba Vám sedne..
Flakonek je hezký, pěkně vybroušené srdce ale "sedí" jen na malé plošce, takže nemá moc stabilitu a kolikrát už mi chudinka "lavrdouska" spadla, takže opatrně!!

CK IN2U




 A pokračujeme dalším CKčkem - levnou, hodně oblíbenou a velice příjemnou vůní IN2U.

Hlava :grapefruit, bergamot, rybíz


Srdce: kaktus, orchidej



Základ: ambra, vanilka, cedr


Je sladší ale přitom v ní cítím "pánskou" složku. A teď teprve v oficiálním popisu vůně čtu, že v sobě propojuje svět ženy a drsný svět muže. Takže nekecám :)
Je to EDT, takže není tak výrazná ale já ji poznám, když ji někdo používá, takže voní a drží. A hlavně ta cena?? 150ml za 594Kč je prostě paráda. 
A flakon se mi moc líbí, je to přesně to, co se dá vystavovat v koupelně :) I když samozřejmě vím, že by se parfémy měly skladovat v ledničce atd atd...schválně - máte někdo všechny vůně v lednici? Vždyť já bych pak neměla pomalu kam dát jídlo :))


CK Euphoria




Já nevím jak to popsat ale tohle jsem prostě já. Tenkrát před lety jsem si k téhle vůni přičichla někde v časopise a hned to bylo TO ONO. Už mám 6. lahvičku, včera jsem si kupovala další a prostě ke mě patří. Používám ji nejvíc a voní na mě jak ženským, tak chlapům. 
A hlavně vydrží, voní celý den a na oblečení drží dokud neprojde pračkou.
Hlava granátové jablko, zelené tóny, tomel

Srdce: lotos, orchidej
Základ: fialka, pižmo, jantar, smetanové tóny, mahagon

Euphorií je asi 5 druhů ale mně fakt voní jen tahle...
Co se týká flakonu, já tomu říkám "ruční zbraň". Praštit někoho Euphorií, tak je po něm :) V kabelce se Euphoria pronese ale jinak je flakon je krásný.
A ani cena není hrozivá - EDP 100ml za 1073Kč


Armani - Idole


Hlava: zázvor, hruška

Srdce: jasmín, šafrán
Základ: pačuli, kůže, vetiver, styrač


Tohle je "nejtěžší" vůně, kterou mám ve svém voňavém portfoliu. Ale není těžká tak, že by byla vhodná jen pro babičky ale proti třeba IN2U je to prostě jiná káva - IN2uU je takové "lattéčko" a Idole je double espresso bez mléka :) Určitě ji nemám naposled ale jen tak si jí nekoupím, protože cenově se nepohybuje úplně nejníž.

Hodně dlouho vydrží a neznám nikoho, kdo tuhle vůni má, takže pokud si ji pořídíte, dav určitě převoníte. A flakon - nic zajímavého, aspoň pro mě.

Cena - EDP 50ml - 1514Kč



Armani Code men



Hlava: anýz, mandarinka, cedr

Srdce: olivovník, růže
Základ: pižmo, tonka fazole




Když bych byla chlap a měla používat jen jednu vůni,byla by to tahle. A i když chlap nejsem, stejně ji občas používám. Jak jsem psala v minulém článku o vůních - mám ráda, když je vůně "teplá", když vás celou obalí a vy se v ní cítite jako v pelíšku. A to je přesně tahle :) A k tomu!!! Nikdy jsem na sobě neměla vůni, která by takhle vydržela. Ráno se navoním, celý den jí cítím a když jdu večer cvičit, tak mi přijde, že se vůně znovu teplem těla probere a dá si další šichtu a voní znovu. 
Do svého chlapa jsem se zamilovala i díky téhle vůni. Pro mě je prostě božská...
Flakon je jednoduchý, naštěstí trochu prosvítá, takže proti světlu zjistíte, kolik vůně ještě máte. 



Armani Code sport men




Mladší brácha Klasického Code je Armani SPORT Code. Voní taky dost dobře, taky jí občas použiju ale je víc svěží, ne tak hezky zastřená jako originál.
Armani Code má kupu brášků - Ice, Summer...a kupodivu nám voní relativně voní všechny..



Hlava: zázvor, mandarinka, citron

Srdce: máta
Základ: vetiver, ambra


Cena: 50ml za 1121Kč - koukám, že je dražší než Code originál..nechápu :)

Poslední pánskou vůni, kterou jsem objevila dodatečně je:


Yves Saint Laurent L´Homme 




Je tu v šuplíku, přítel ji nejspíš dostal kdysi a vůbec ji nepoužívá.
Není špatná, je relativně sladká a já bych ji viděla na chlapovi kolem 50ti, který chodí rád upravený. Jo, je to blbej popis ale prostě to tak vidím :) I ten flakonel je takový zvláštní. Nevím, prostě tohle není nic pro mně.


Hlava: zázvor, citron, ozón

Srdce: bazalka, fialka, pepř
Základ: santalové dřevo, vetiver, cedr, tonka fazole



Uff, tohle bylo vyčerpávající. Jak pro vás, určitě, tak pro mě. Normálně píšu článek tak jeden večer, maximálně ho jeden den napíšu, druhý den upravím a jde do světa. Tohle jsem psala a upravovala 4 relativně dlouhé večery a stejně s ním nebudu nikdy spokojená. Prostě psát o vůních je vyšší dívčí!!
Doufám, že jsem vás aspoň trochu inspirovala až půjdete do Sephory, Douglasu,Marionnaud nebo já nevím kam, tak třeba půjdete rovnou k nějaké vůni a řeknete si: " to chci vědět jak voní, protože jsem to četla na Barušminkách"  (Ale pak si parfém kupte na netu - parfums.cz, parfemy.cz nebo elnino - to jsou vyzkoušené eshopy, kde koupíte o dost levněji než v kamenných obchodech a SNAD originál)
Napište, které vůně o kterých jsem psala, máte doma a taky které bych podle vás měla vyzkoušet. Já má teď svůj tip na vůni, kterou bych hrooozně moc potřebovala ale to uvidíte v mém wishlistu, který se tu brzy objeví..
Mějte se krásně!


You Might Also Like

7 komentářů

  1. Já jsem si kupovala na europarfemy.cz Guess a vůně byla sice v jiném flakonku, ale jinak odpovídala a dlouho vydržela. Byla to úžasná vůně!! Z tvých mě zaujal ten první CK, ještě jsem snad k žádné unisex vůni nečichala :) No, vyčerpávávajícíc článek :o)) Skills of Art

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono těch unisex vůní ani tolik není, si myslím. Guess teď mají i v DM ale zatím jsem tam zkoušela jen jednu:)

      Vymazat
  2. Ani jednu vuni neznam:))) Jee urcite, cichnu si k Huggo boss parfemum uz nevim ty nazvy a hmed si bynavim stredni skolu, intr, tu bezstarostnost a zabavu.. Ja jsem uz prave od stredni verna clinique happy for men, obcas koupim dkny jablko nebo ted mam givenchy, ale ten me zklamal, vubec ho na sobe necitim:( Skoda, ze nevim, jak tyhle voni, ale i tak, nekdy cichni k happy for men, je to kraaasa, je panskej, ale to mi neva:)

    OdpovědětVymazat
  3. Odpovědi
    1. Za mě přímo nejlepší :)
      Zkoušela jsi i ty různé odlehčené verze?

      Vymazat
  4. Umíš hezky popisovat vůně :-) Ze zmíněných vím jak voní jenom Burberry Body, jiné jsem nezkoušela. Já teď nejradši používám šeříkovou toaletku od Yves Rocher, Hypnose od Lancome a Especially od Escady :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt? Já si v tom přijdu právě jak lemplík :D
      Z Tvých tipů znám jen Lancome a ta je hodně zajímavá, hodně podobně voní i č.1 od Charismo.
      Yves Rocher vůně se už dlouho chystám očichat, tak si na Tebe vzpomenu, až tam budu :)

      Vymazat

Oblíbené články

Sleduj mě na facebooku

Instagram Barusminky