Moje mini sbírka rtěnek

0:21

Nejsem rtěnkový blázen. Nikdy jsem nebyla ten typ, který by kupoval rtěnky a používal je každý den. Jo, vždycky jsem měla doma tak jednu, dvě rtěnky, které jsem ale stejně nepoužívala, protože jsem si v nich přišla zmalovaná.

Další důvod proč jsem dávala přednost výraznějšímu líčení očí před rtěnkou je ten, že oči ráno nalíčíte a do večera máte klid, nemusíte si většinou líčení hlídat, jestli se vám někde neroztéká či nedrolí.

A hlavně! Moje oči jsou svým tvarem celkem zajímavé a po nalíčení snad i pěkné oproti rtům, které mám křivé a když se nalíčí, je to vidět mnohem víc, než normálně.

Až loni na podzim, když jsem začala neustále sledovat kosmetická videa a číst blogy, řekla jsem si, že bych těm rtěnkám přeci jen měla dát šanci.



Je konec března a rtěnek mám doma 10 (11, když počítám i fix od Rimmelu) Není to ledajaký pokrok ale hlavně se rtěnky už nebojím nosit a hlavně zjišťuji, že kolikrát je jednodušší a rychlejší nanést rtěnku a jít, než si složitě líčit oči, aby to k něčemu vypadalo :)





Rtěnku, kterou jsem doma měla už před mým objevením toho obrovského kosmetického světa na internetu je PLUMP PINK od AVONU.
Růžovo fialová s bílým středem, které vám má "přifouknout" rty. Trochu pálí a možná rty trochu nakufuje ale není to nic extrémního. Ale moc hezky voní mentolem a obal je celkem pěkný, elegantní.





Taky jsem doma měla fix RIMMEL v odstínu ENDLESS BLOSSOM.



Název tohoto produktu je 1000 kisses ale tolik bych tomu fakt nedala. používám ho spíš jako první vrstvu pod  barbie růžovou COTTON CANDY od ESSENCE. Tenhle odstín nosím moc ráda.





Co se týká Essence rtěnek, jsou za super cenu (do 80Kč?), kvalita je ucházející, chvilku na rtech vydrží ale nečekejte zázraky a balení mají podle mě moc hezké. Proužek uprostřed obalu v barvě rtěnky je geniální a "e"  přímo v rtěnce se mi taky moc líbí.


Další od ESSENCE jsem si pořídila odstín DARE TO WEAR. Klasická červená s růžovým podtónem, kterou jsem zatím zkoušela jen doma a ven jsem se ještě neodvážila :))





Vysněnou rtěnkou, kvůli které jsem oblítala asi 20 drogérií je RIMMEL, odstín ONE OF A KIND - o které píšu tady (stejně jako ještě o pár dalších rtěnkách)
Prostě parádní odstín. Ani nevím, jestli už ji mají nebo je to stále nedostatkové zboží.
Jen mě u Rimmelu nějak nenadchnul obal, prostě mi přijde nudný a nebaví mě.





Další RIMMEL tu mám odstín ASIA.
Nude hnědá barva, jako stvořená pro doplnění kouřových očí. Jinak rimmel rtěnky stojí nějak kolem 130Kč a odstínů mají habaděj.





Pak jsem si pořídila další růžovku, a to MUA matte lipstick POUTY PINK. Odstín je to moc hezký, žádná divočina ale jak je matná, chce to opravdu pořádně vypeelingované rty, jinak to vypadá blbě.







A jdem ke "Svatým grálům" mé mini sbírky :)

Dermacol 16h lip colour v odstínu 01 mě nadchnul natolik, že jsem sepsala samostatný článek.



A moje novinka Rimmel Provocalips si zaslouží taky samostatný článek, což je srovnávací recenze Dermacol vs Rimmel, kterou máte tady!!


Rtěnky od MAC v odstínu SIN a CHANEL v odstín MADEMOISELLE jsem dostala od Báry Nesvatbové (no jo, chlubím se, no a co :)) ALE čirou náhodou. Je "tváří" naší firmy, asi rok a půl jsem s ní jednala pouze mejlem a teď jsem měla tu možnost se s ní setkat. Vůbec netušila, že miluju kosmetiku a přinesla mi tohle?!!? Myslím, že tohle asi hodně dlouhou dobu nerozdejchám :D

MAC v odstínu SIN je "brutální tmavá", hnědočervená, která není vůbec špatná, ale člověk musí mít trochu "koule" na to, aby jí nosil. Doufám, že se to naučím, protože když už ji doma mám, tak je škoda, aby mi jen plnila místo v kalíšku na rtěnky. A ten obal? To je pecka!! Limitovaná, španělská edice Toledo je boží! A taky krásně voní. Po čokoládových bonbonech, jen jsem ještě pořád nepřišla po jakých.





CHANEL  Rouge Coco v odstínu MADEMOISELLE mě nadchla, je to krásný nude hnědorůžový odstín a teď se nebudu rozepisovat a napíšu nějaký krátký článek jen o téhle rtěnce (a možná k tomu přidám ten MAC). Jsou to jediné high end značkové rtěnky, které mám a myslím, že dlouho mít budu, tak si zaslouží samostatný článek. Nebo ne:)?







A víc toho nemám. Jo, pár lesků ale tohle je článek o rtěnkách, tak nebudu plácat všechno dokupy, že?

No a nebyla bych to já, když bych po vyfocení všech fotek nenašla ještě jednu rtěnku, že :)
Moji relativně novou a dost oblíbenou ASTORku Soft Sensation- v odstínu PECAN.




Super nafialovělý odstín z Nude limitky, která je zrovna teď v prodeji. Stojí kolem 115Kč, je krásně hydratační ale prd na rtech vydrží.


Máte nějakou stejnou rtěnku? Jak jste na tom s rtěnkami? Nosíte je nebo s nimi máte podobný problém jako jsem měla já? Těším se na vaše komentáře!


You Might Also Like

8 komentářů

  1. Souhlasím s tebou, taky mám radši víc namalované oči než rty a taky z toho důvodu, že se o oči nemusím celý den starat. Ty tekuté rtěnky od Dermacolu mi taky sedly a už chci nějaký další odstín.

    Maru Giveaway

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych taky chtěla další ale pořád nejsem z žádného tak paf jako z té jedničky, abych ho musela mít :)

      Vymazat
  2. Nadherne odstiny rtenek. Essence ja muzu.
    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Odstíny jsou opravdu moc pěkné! Máme podobný vkus na výběr barviček :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nic jak od kolotočů ale přeci takového, aby to bylo vidět, viď :)?

      Vymazat
  4. Mame podobny vkus na odstiny:) Mas krasne oci!! Ja jsem na tom stejne, ac se ma sbirka rtenek pred rokem dost rozrostla, porad jsou to hlavne nude odstiny, prirozene, ktere v rychlovce natru i bez zrcatka.. Vlastne nevim, mozna jsem milovnice rtenek, ja miluju asi vse z kosmetiky:-D Mas super kousky a darek od Nesvatbove, ooooooh:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak jasně, milujeme všechno, ať to je na rty, oči nebo vlasy, prostě to je kosmetika :)) Ale přecijen sáhnu v drogérii po jiných věcech než je rtěnka..i když...no víš jak to je...:D

      Vymazat
  5. Manželka si taky občas udělá radost nějakou fajn kosmetikou. Já sám mám rád, když jdeme na ples a ona se fakt vyfintí, pěkně namaluje a tak dále. :) Hodně kupuje kosmetiku přes slevové kódy. Já sám moc nevím, jak to funguje, ale říká, že dokáže sehnat třeba i více než dvacetiprocentní slevu na rtěnky a další šminky.

    OdpovědětVymazat

Oblíbené články

Sleduj mě na facebooku

Instagram Barusminky