Má večerní a ranní rutina - Péče o pleť

20:21

Čištění pleti je základ. Jít spát s neodlíčenou pletí? Neexistuje. Jsem si naprosto jistá, že NIKDO se se mnou nebudete hádat. Když jdete spát, tak prostě musíte být odlíčené (šlofík po obědě či dvacetiminutovka po příchodu z práce se nepočítá, to je jasný :))

Přes noc pleť potřebuje dýchat, odpočívat, regenerovat se a to s nánosem makeupu a hlavně všeho toho nepořádku, který přes den nachytá, nemůže. Pak vznikají nedokonalosti a časem zbytečné vrásky. A taky řasy trpí. lámou se pod nánosem řasenky při nočním převalování. Proto beru odličování jako tu nejdůležitější večerní věc.
I když spím ve stanu, vždycky mám s sebou odličovací ubrousky a pleť čistím :)



Moji denní rutinu začnu obráceně - ne ránem ale večerem.

Na odlíčení už celkem dlouho používám micelární vodu. Líbí se mi, jak je to jednoduché. Nepotřebuji x lahviček ale stačí, když si do obýváku k televizi přinesu vatové tamponky a JEDNU lahvičku a nemusím stěhovat půl koupelny. No, to trochu přeháním, protože kdybych měla stěhovat půl koupelny, musela bych jít tak 5x nebo si vzít obrovskou přepravku :)



Micelárka krásně odlíčí pleť a pokud nemám voděodolnou řasenku nebo nějaké hodně výrazné líčení s nánosy řasenky a stínu, zvládne i oči. Poslední dobou jsem si oblíbila micelární vodu od Garnier, po které mě vůbec neštípou oči, nemám staženou pleť a k tomu vychází cenově super ( v akci 149Kč za 400ml) Nyní jsem si pořídila ještě jiné micelárky, abych je pro vás vyzkoušela, tak uvidíme, jak se osvědčí.


Pokud mám výraznější líčení a potřebuji ještě doodlíčit oči, použiji dvoufázový odličovač pro citlivou pleť od Garnier - mimochodem - tuhle modrou řadu mám fakt ráda a dřív jsem si jí kupovala pořád.

Jelikož dvoufázový odličovač je mastný a já nemám ráda mastný pocit na pleti, protože mi přijde, že mi to musí hrozně ucpávat póry,znovu přejedu oči ještě micelárkou :)

Když mám na pleti nějaké velké nedokonalosti (pupínky), tak pleť ještě dočistím pleťovou vodou s alkoholem od Baley.




Pokud mám zrovna "čisté" období, pleťovou vodu nepoužívám a zrovna nanáším sérum                    L´oreal Perfection, o kterém jsem mluvila v mém prvním videu tady.



V pelíšku ještě natřu rtíky Carmexem, pustím si pár videí o kosmetice na youtube a jdu spát :)



Ráno obličej vyčistím micelárkou a vždycky se divím, kolik nečistot na tamponku mám, kde se to v noci bere :)

Pak nanáším opět sérum L´oreal, to nechávám chvíli vstřebat a pak používám krém ze stejné řady.



Jednou týdně se snažím nezapomenout na peeling -buď používám peelingové vatové tamponky nebo mám ve sprše tenhle peeling pro problematickou pleť od AVONu.

Ten ale půjde z  domu, protože mi brutálně vysušuje pleť. Máte tip na nějaký peeling, který je super - voňavý s akorát velkými zrníčky a nestojí svět? Sem s ním :)



Po peelingu používám masku, mám ráda různé pytlíčkové od Baley, které jsou v balení po dvou - super je slupovací nebo medová, pleť je po ní opravdu krásně hebká a vyživená.



Jednou týdně si také čistím ucpané póry na nose tou kovovou tyčkou, o které jsem psala tady v článku o kosmetických pomůckách.




Jak se o svou pleť staráte vy? A chodíte spát neodlíčené??!!  Přiznejte se :)







You Might Also Like

9 komentářů

  1. ja sa poctivo odličujem :) a používam gél sebium od biodermy, potom micelárku ( bioderma / dermacol / loreal ) a hydrabio sérum :) ... raz za čas peeling garnier 3 v 1 a maska freeman :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsi vzorná :) Na mě je ta Bioderma je zbytečně drahá, jednou jsem tu růžovou micelárku měla a žádné nadšení se nekonalo tedy :/ Mrknu po tom peelingu :)

      Vymazat
  2. Též bych nemohla jít spát neodlíčená (ty doby jsou pryč) .Každopádně já jedu v odličovači očí,vodě,čistícím krému 3v1,vodě,séru (denní nebo noční) ,večer oční krém a nakonec hydratační krém.Jednou týdně peeling a maska.....Používám vše od MK ,dražší ale pro mě kvalitní a vyhovující kosmetika: )

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem MK používala, dokonce jsem se u nich zaregistrovala ale poměr cena/kvalita mě nějak nenadchnul, nedělalo mi to s pletí nic, co by nezvládla jiná, levnější kosmetika. Ale mám lesk a ten mám hodně oblíbený a řasenka byla taky super :)

      Vymazat
  3. Já neodlíčená neusnu. A používám Niveu a když někde jsem tak buď micelárku nebo odličovací ubrousky.

    OdpovědětVymazat
  4. Doby, kdy jsem se neodličovala jsou v tahu a moje pleť je krásná oproti dřívější době. Tedy né že bych měla krásnou pleť to bohužel nemám (mám krátery po akné a mívám flekatý ksicht), ale aspoň se na sebe neodlíčená můžu podívat do zrcadla (i když s make-upem se sama sobě líbím víc :) ). Odličovat se jen micelárkou je pro mě nedostačující, i když vyplácám deset tamponků. Stejně jsem měla beďáry, fleky, mastný obličej a byla upatlaná. největší vrstvu make-upu setřu pleťovým mlékem, který opláchnu během sprchování a pomáhá mi k tomu mořská houbička na pleť. Po sprše pleť dočistím micelárkou nebo pleťovou vodou a pak se namažu. krémy pořád střídám a zkouším nové věci, ale věci od Loreal pro normální až smíšenou pleť mi sedí. Teď chci vyzkoušet řadu Anew pro pleť 25+ od Avonu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zapoměla jsem ještě dodat odlíčení očí a rtů - na to mi nejvíc vyhovuje dvoufázové odličovače.

      Vymazat
  5. Já si obličej myju jen vodou, pak pletovým mlékem od cien a vyčistím pletovou vodou, pak namažu krémem, já se nelíčím, tak mi to stačí, jednou týdně masku, 3x týdně čistící gel a stačí mi to :)

    OdpovědětVymazat
  6. Moje večerní a ranní péče o pleť je pro mě svatá. Ale péče neznamená jen zaměřit se na pleť, jelikož i mé oči potřebují pozornost, zvláště když trávím hodiny před počítačem. Proto jsem si koupila brýle na počítač. Pomáhají mi vchránit oči před modrým světlem, které jim opravdu výrazně škodí.

    OdpovědětVymazat

Oblíbené články

Sleduj mě na facebooku

Instagram Barusminky