Dermacol 16h vs Provocalips

13:55

Před pár týdny jsem si koupila Dermacolí 16h lipstick a byla jsem z ní tak nadšená, že jsem o ní napsala celý článek.

Jelikož Rimmel přišel s rtěnkou na naprosto stejném principu, musela jsem si jí pořídit taky. Jenže jí někde sehnat, to nebylo jen tak. Zatím ji mají jen v Rossmannu, v Tetě ani v DM jsem ji zatím neobjevila - a to nejen u nás ale i v Praze a v HK, takže je to nejspíš celoplošné. Ale určitě do pár dnů či týdnů bude Provocalips k sehnání všude.



Jdem teda na srovnávačku :)

Balení


Balení o obou rtěnek je podobný, velikostí naprosto stejný, jen Rimmel má rozhodně hezčí design. Ty barevné pusinky jsou boží :) Nevím, jestli mám zrovna blbý kus nebo je to normální ale nápisy na tubičkách a na tom středu jsou každý v jiném směru a vypadá to blbě ale na funkci to nemá vliv :)


U Rimmelu je trošku větší lahvička s barvou než u Dermacolu - tam je zase větší lahvička s balzámem. Jelikož na Dermacolu ale nepíšou kolik ml produkt obsahuje, tak nevím o kolik se objem liší. Ale nebude to nic, co by asi bylo nějak extra znát.



Vítěz kola - Rimmel

Aplikátory


Aplikátory jsou na první pohled stejné, ale na ten druhý je rimmelácký krapet užší a hlavně ta tyčinka je kratší.





Vítěz kola - není

Nanášení


Rimmel je víc vodová a mně se nanáší líp. U obou produktů je potřeba nanést dvě slabé vrstvy, aby jste se dostali pořádně do malých vrásek a barva byla na rtech dokonalá ale


přijde mi, že s Rimmelem to jde líp. U Dermacolu to snadno přeženete s množstvím barvy a pak trochu díky své konzistenci hrudkovatí. Rimmel nehrudkovatí.

Co se týká druhé fáze - lesku, tak ty jsou fakt dost stejné, jen Dermacol lépe voní.

Vítěz kola - Rimmel

Výdrž


Slušnou výdrž mají obě, to prostě jo. Abych byla upřímná, nevidím nějaký extra rozdíl mezi Dermacolem a Rimmelem co se týká výdrže. Obě dvě rtěnky se ztrácí stejně, potřebuje stejně opravit na vnitřní části rtů, ALE Rimmel se opravuje lépe, protože jak už jsem psala výše, má lepší konzistenci a mnohem méně hrudkovatí, než Dermacol.

Dermacol  - po 9hod bez úprav..foceno mobilem



Vítěz kola - není

Odlíčení


Co si budeme povídat, micelárka je na obě rtěnky krátká. Jako nakonec je odlíčíte ale myslím, že je naprosto zbytečně trávit dlouhé minuty tím, že rty budete sakramentsky dřít, přivodíte si vrásky a stejně vám tam nějaké zbytky prostě zůstanou.
Takže je jednodušší vzít olejový nebo dvoufázový odličovač a pusiny odlíčit tím.

Vítěz kola - není

Odstíny


Rimmel má odstíny 4  a Dermacol 9, takže tady je to jasné :)

Vítěz kola - Dermacol


Cena


Rimmel stojí v plné ceně 139Kč a Dermacol stojí 229Kč, v akci 149-179Kč. 

Vítěz kola - Rimmel

Shrnutí a konečné hodnocení - 





Rimmel se lépe nanáší, Dermacol má více odstínů, Rimmel je levnější, odličují se stejně, výdrž mají podobnou..tohle je fakt dilema. Ale pokud si vyberete odstín Provocalips, který vám sedne, berte Rimmel. Pokud si nevyberete a jen v Dermacolí škále barev bude ta vaše, kupte si Dermacol. Neuděláte chybu, jen zaplatíte víc.
V tomhle "battlu" není vítězů ani poražených.
Oboje stojí za nákup, fakt že jo, prostě se jim to povedlo. Oběma.Tečka.

A kterou máte vy?

You Might Also Like

5 komentářů

  1. Tak jestli mi to vyjde, tak určitě chci Rimmel :) Už proto, že nehrudkovatí, to je asi ten nejdůležitější parametr pro mě.

    OdpovědětVymazat
  2. A zapomněla jsem dodat, i mně se balení s pusinkami moc líbí. :) Ale ten obrácený nápis? :O ou ou, to není dobré, to mě bude znervozňovat :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ho tam obráceně nasadili. Koukni na jejich stránky: http://www.rimmel.cz/produkt/provocalips-x2/

      Ty aplikátory jsou na obou koncích úplně stejné? Já bych to snad reklamovala :D

      Vymazat
  3. Mi teda Dermacol vyhovuje, nestahuje mi rty, ani nehrudkuje. Během dne vypadá pořád stejně, je teda pravda, že jídlem a pitím se uprostřed rtů ztrácí, ale jde hezky doplnit a vůbec :-)

    Maru Giveaway

    OdpovědětVymazat
  4. Já jsem psala, že obě rtěnky jsou super, není pro mě vítěze ani poraženého...:)

    OdpovědětVymazat

Oblíbené články

Sleduj mě na facebooku

Instagram Barusminky