Driclor - můj pomocník proti pocení

21:57

Dnešní článek asi nebude pro ty, kteří se vyhýbají jakékoliv chemii a jsou čistě přírodně založení.
Ano, taky nejsem příznivce všech těch éček a jiných chemikálií, které se přidávají nejen do jídla. A kosmetiku kupuji jen tam, kde je to ověřené - na tržnici kolem kosmetiky procházím naprosto bez zájmu a zvýšeného tepu.
Ale jakmile jde o pocení, to neznám bratra. Nepotím se nějak brutálně, nedělají se mi mega obr koláče v podpaží ale když existuje řešení, díky kterému se potit nemusím, volím "nepocení" :)

Už je to kupa let, co jsem narazila na Driclor.




Driclor je antiperspirant, který se používá tak jednou týdně do podpaží ( popř. na plosky nohou a rukou) a opravdu funguje. Ne že byste se po něm potili méně ale nepotíte se vůbec. A to jako fakt, nekecám :) 
Koupit se dá v lékárně a stojí cca 250Kč. Ano, proti obyčejnému antiperspirantu typu Rexona je to cena cca 3x vyšší ale 20ml balení nám doma vydrží na půl roku ( používáme ho oba - já i přítel)


Jak tahle věcička funguje?
Je to roztok, který obsahuje xkrát větší procento účinných látek než je v klasické kuličce proti pocení. Nebudu kecat, je to trochu driják, proto se nesmí používat na podrážděnou pokožku, pokožku po holení a ani na pokožku hned po sprchování. 
Používá se na noc a dle návodu zezačátku cca 7dní po sobě a pak tak jednou týdně. Já ho nikdy nepoužívala víc dní po sobě, používám ho cca 1x za týden, spíš za 14 dní. Po nanesení občas trochu šimrá či pálí ale dá se to vydržet. A ráno je potřeba místo omýt vodou.
Samozřejmě člověk má nějaký počet potních žláz a potit se musí. Ať v podpaží nebo někde jinde. 
Já mám takový pocit, že když nanesu Driclor, tak tu noc se víc potím "mezi prsama" :))




Driclor je antiperspirant, který obsahuje hliník. Ano, to strašné slovo, kterého se ženy bojí a proto hledají antiperspiranty bez tohohle kovu.
Ale dle návodu k použití a dalších popisů, které jsem našla na internetu, hliník zůstává jen na kůži, kde zatáhne potní žlázy a dál do těla se nedostane.
Každopádně to funguje a nepotit se je pro mě v tuhle chvíli víc, než číst diskuze, jestli hliník je nebo není tak nebezpečný, jak se říká. 
A já na tuhle věc nedám dopustit.

Znáte Driclor? Používáte ho nebo se bojíte hliníku v jeho složení? 

You Might Also Like

5 komentářů

  1. Já se tohle moc bojím používat, je v tom spousta hliníku... Nerada bych pak přišla o prsa, to radši volím koláče v podpaží :-( Bohužel, rakovinu prsu máme v rodině, takže nechci zvyšovat riziko. Už tak se bojím používat i běžnou Rexonu...

    OdpovědětVymazat
  2. Za me tedy taky musim rict NE..taky mame v rodine rakovinu..nekolikrat a tohodle se bojim..jako je to urcite jen muj nazor..poceni je proste prirozena vec..mam to stesti ze se nepotim nejak moc takze mi postaci deos od sebamedu..nebo biodermy...ale kdyz s tim barus problem nemas tak v pohode ;)kazdej to mame jinak ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj vespolek, nejde jen o hliník, jde o to, potní žlázy by měly být otevřené a pot odvádět. Jen tak se můžou odpadní látky dostat z těla. Já jsem používala před lety něco podobného - Excipial DeoForte. A brzy jsem zjistila, že se začínám potit na jiných místech - čelo, ruce, chodidla. Tělo si najde cestu, jak se zbavit vody jinudy. Bohužel, toxiny v okolí podpaždí zůstávaly na místě. Rychle jsem s tím proto přestala.
    Takže za mě raději víc sprch a deodorantu, ale jednorázové použití (před důležitou akcí jako je svatba například) je to asi ok, toho bych se nebála :)
    Jinak Baru, chválím blog a vítám tipy na líčení očí, protože mám velice podobné co se barvy i tvaru týče :)

    Pa pa

    OdpovědětVymazat
  4. Můžeš třeba vyzkoušet čistě přírodní antiperspirant Perspi Rock.
    K dostání třeba tady http://www.stop-potu.cz/perspi-rock/
    Já ho používám už pár měsíců a koláčů v podpaží jsem se zbavila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám teď podobný minerální, solný ale je to jen deodorant, ne antiperspirant, takže jen zabraňuje "smradu" ale ne pocení

      Vymazat

Oblíbené články

Sleduj mě na facebooku

Instagram Barusminky