Péče o zadek mého mláděte

13:45

Často se mě v různých komentářích či zprávách ptáte, co používám za ubrousky  na čištění zadku mláděte, takže tento článek článek pojmu jako souhrnnou odpověď s tipy a triky.

Vlhčené ubrousky jsou téma samo o sobě. Jsou mámy, které neznají větší zlo a svému dítku by těmito pekelnými mokrými obdélníky zadek nikdy neutřely. Já se snažím (jako ve všem) zachovat zdravý rozum a ač ubrousky používám, tak ve velmi rozumné míře, protože jasně, nějaká chemie tam je, to všichni víme, ale beru to tak, že nic se nemá přehánět a když budu způsoby čištění střídat, dítě bude v pořádku prospívat :)

Když jsem byla těhotná, doma se mi nastřádala celkem slušná zásoba ubrousků Pampers, kterým jsem jako neznalá nastávající matka věřila jakožto známé a kvalitní značce. Bohužel ty už doma vidět nechci a všechny jsem rozdala, protože pokud bylo dítko opruzené, bylo to právě při použití ubrousků Pampers, které jsem měla v minibalení v přebalovací tašce.

Při domácím přebalování se David oprudil velice zřídka a to hlavně z toho důvodu, že jsem skoro při každém přebalování po použití ubrousku vzala ještě mokrou žínku a zadek mu otřela ještě čistou vodou. Pokud byl jen počůraný, někdy jsem mokrý ubrousek ani nevytahovala a umyla ho jen žínkou.
Po umytí jsem mu někdy zadek namazala, někdy ne. Používala jsem Bepanthen, Rybilku a když se mi zdálo, že má zadek červenější než je zdrávo, mázla jsem ho Sudocremem.


Pokud bych tedy měla doporučit jedny ubrousky, tak to jsou tyto od značky Huggies. Jsou bez parfemace a z naprosto jiného materiálu než ostatní ubrousky, se kterými jsem se zatím setkala. Z 65% je to pevná celulóza alias papír, proto vytahování z balíčku někdy není jednoduché, občas se i natrhne ale z hlediska ekologie (která se při používání ubrousku řeší), je to podle mě dobrá alternativa.


Teď ubrousky sice v koupelně mám ale opravdu jen na předčištění, pokud je v plíně fakt nálož. Od začátku dubna používám emulzi Linibebe a jsem s ní tak spokojená, že dokud bude mít Dáda plíny, budu mu zadek čistit touhle emulzí.


Obsahuje totiž 99,8% přírodních složek na základu z olivového oleje a k tomu má ve složení vápennou vodu, která udržuje zásadité pH, které chrání pokožku proti opruzeninám. Je to takové 2v1 - zadek to umyje a namaže, takže odpadá i starost s mazáním.


Cena je víc než slušná, velké balení mám po měsíci a půl v půlce, tudíž jednoduchými počty vychází měsíční používání cca na 70Kč. Samozřejmě jsou k tomu potřeba nějaké utěrky, vatičky či perlan - já používám vatičky přímo od stejného výrobce. Stojí 69Kč a ještě jich tam pár mám, tudíž balení vystačí cca na 2 měsíce.


Za mě tedy vede emulze Linibebe, poměr cena/složení/výkon je neuvěřitelná a je to věc, kterou bych rozhodně doporučila.
Dost maminek ji srovnává s emulzí od Eone, tady neporadím, Medvídka nemám ale toto se nemusí ředit, což mi přijde jednodušší.
Ubrousky používám na cestách a taky občas na utření špinavých rukou, někdy mu zadek utřu jen těmi ubrousky, taky s nimi občas vytírám koupelnu..prostě pohoda, nic nepřeháním.

Samozřejmě je to čistě na vás, čím budete utírat zadek svého dítěte vy, je to vaše dítě a vy si určujete, co s ním budete dělat. A myslete na to, i když budete chtít poučovat třeba jinou mámu, protože ta má zas svoje dítě..

Mějte se krásně a čistým zadečkům zdar :)


You Might Also Like

3 komentářů

  1. Ahoj, nevíš, jestli se dá emulze koupit někde v kamenném obchodě nebo pouze přes e-shop?
    Děkuju:)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Baru, taky jsem se chtěla zeptat, zda nakupuješ emulzi přes internet nebo se dá sehnat někde v kamenném obchodě? Děkuji!

    OdpovědětVymazat
  3. Veru obrusky, to je tema, ktorá si našla svojich priaznivcov aj odporcov. Ja som raz na blogu robila velky test, poskušali sme s drobcom množstvo obruskov roznych značiek a teda ti poviem, že pampers tiež u nás prepadli - katastrofa, a huggies tak s tými som tiež nebola spokojná, práve preto, že sa trhali a to mne teda pri obruskoch dost vadi, hlavne ked potrebujem rýchlo nejaký vybrat.
    Najlepšie u nás obstáli Babylove z dmky, Sebamed boli super, potom Panda a ešte aj z Lidlu také fialové su super.
    Štýl ženy

    OdpovědětVymazat

Oblíbené články

Sleduj mě na facebooku

Instagram Barusminky