Šestinedělí za námi aneb ten čas letí jako blázen

17:39

Dle wikipedie je Šestinedělí (puerperium) proces probíhající u žen bezprostředně po porodu dítěte, při němž se navrací anatomické a fyziologické změny jejího těla do normálního stavu před těhotenstvím..






Dle mě je to období, které uteče tak rychle, že ani nestihnete postřehnout, že nějaké šestinedělí bylo a najednou už je po něm :))

Mám štěstí a děkuji za to všem svatým, ano, opakuju se ale fakt to tak je, že jsem i po "náročnějším" porodu zakončeném akutním císařským řezem měla šestinedělí absolutně bez jakýchkoliv problémů - ať fyzických, či psychických. Nekonalo se žádné poporodní blues, žádné stavy bezmoci či smutku, jizva se hojí, nic nebolí a já jsem v pohodě.
Ano, když měl mimouš prdíky nebo jen jeden večer řval a řval, protože byl přetažený a nemohl zabrat, měla jsem stav, kdy jsem chtěla dítě vyhodit z okna a jít spát, protože jsem byla na pokraji sil ale vím, že je to normální a že si tím projde (skoro) každá matka, i když to třeba nepřizná. A matky by to měly přiznávat, aby pak ty další matky byly v pohodě, když se jim to stane a neměly takový výčitky, víte jak...:)

Hned po návratu z porodnice jsem jako "únik" od kolotoče kojení a přebalování měla práci, které jsem se nevzdala a neodešla na klasickou mateřskou a jsem ráda, že jsem to tak udělala. Jelikož mimouš stejně 20 hodin denně spal, stíhala jsem se věnovat jak jemu, tak domácnosti i práci. A jelikož se v říjnu tvořila Vánoční kampaň (btw - už jste viděli videa?), práce bylo kupa a já jsem ráda, že se mi narodilo takhle hodné miminko, díky kterému jsem mohla pracovat :) Nejsem typ člověka, který by se rád nudil a "nic nedělal", takže nějakou další činnost potřebuju, i když to třeba ostatní nechápou, já to tak mám. 

Teď poslední týden mimouš spí přes den tak, že skoro nespí a začíná to být všechno složitější, protože vyžaduje čím dál víc pozornosti, kterou mu chci věnovat a to se sezením u PC celkem vylučuje. Ale zatím to tak nějak jde, hlavně díky velkému Davidovi, který mi pomáhá, hlídá, přebaluje a tak to všichni spolu zvládáme.

Nedokážu si představit nemít chlapa doma třeba týden, pokud by třeba jezdil s kamionem nebo dělal jinou práci, kdy by se doma moc neukázal, i když David byl teď poprvé na noc pryč a taky to mělo něco do sebe, být doma jen s miminkem a užít si společný večer a uspávání ve dvou..

Večerní uspávání je zatím pořád to, co nám dělá trochu problém. Pokud mimouš vytuhne u prsa a neprobudí ho ani odříhnutí, je to v pohodě. Pokud ne, tak sám neusne, ani v postýlce, ani v hojdě a musím ho vyloženě unosit. Na jednu stranu to miluju, držet to malé miminko, dívat se navzájem do očí, hladit ho a broukat, dokud se mu očička nezavřou a neusne, ale na druhou stranu se trochu bojím, aby si na to nezvykl a my pak nebyli otroci a nemuseli ho takhle uspávat každý večer. Uvidíme:)

Mimouš roste jak z vody, zítra jdeme na kontrolu, tak jsem zvědavá, kolik přibral ale je to macík. Nemá sice klasické miminkovské "gumičky" (rozuměj ty superfaldíky) ale když to zvedám, tak je těžký dost :)
Už se směje, pozoruje kolotoč, občas si povídá..a nejradši má, když je nahatý a kope si nožičkama.
No je to s ním super, co vám budu povídat, i když má to svoje stránky, které nejsou tak parádní..ale o tom zas někdy příště..;)

Jo a ještě - v rámci youtube tedy budu natáčet video o výbavě /co jsem koupila nebo dostala a bylo to super, co jsem naopak nepotřebovala/, dále speciální video o hojdavaku a tipy na dárky pro maminky s miminky. A samozřejmě bude třetí trimestr a pak video o porodu, to už stříhám ;) Je něco, co by vás třeba v rámci té výbavy zajímalo, co bych neměla vynechat? Nebo něco jiného chcete vědět, protože jste hrozně moc zvědavé:)?? 
Pište, pište..!

A já jdu zas natáhnout kolotoč, proč doprčic hraje tak krátce..:)))?

b.







You Might Also Like

7 komentářů

  1. Malému budou skoro dva měsíce a je moc zlatý.ale před pár dny taky brečel a brečel,že jsem mu taky vyhrožovala vyhozením z okna.a teď vím,že to nemám jen já :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baru, nemáš :D taky jsme jen lidi a nervy máme jen jedny:)))

      Vymazat
  2. Me by se libilo, kdybys u videa o vybave probrala, co se vyplati, co je nezbytnost, co pomuze a bez ceho se clovek obejde. Abych tak nejak tusila a nekoukala pak po kravinach :). Taky by se mi libilo, pokud bude material, kdybys treba zminila, do ceho se ti vyplatilo investovat a koupit treba drazsi/ znackove a co treba staci obyc/no name.
    Drzte se s mimcem :)

    OdpovědětVymazat
  3. Och, no je to zaberák, ale to zvládneš. :) A malý je nádherný :)

    OdpovědětVymazat
  4. Davídek roste do krásy! Ať se daří a malý ať dělá jen radost! :)

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
  5. No je to občas dost náročný, jak fyzicky tak psychicky malýmu budou teď 2 roky. Takže už si umí aspoň trochu říct když má hlad nebo když ho třeba něco bolí. Teď začne období vzdoru:D Teď už si začínáme pomalu zvykat bez plen měli jsme teda takové látkové to bylo taky docela náročné ale zase jsme ušetřily tisíce za jednorázové pleny. A taky kila odpadu použitých jednorazovych plen, na to jsem moc hrdá.

    OdpovědětVymazat
  6. A to jste zatím relativně na začátku. Počkejte, až budete mít předškoláka, školáka a pak puberťáka. To máme doma my. Teď se mu začaly líbit luxusní peněženky, tak si říkám, že už nám kluk asi začíná dospívat. Bude mít teď osmnácté narozeniny, tak ho budu muset kopnout do dospělého života a tohle vypadá jako fajn dárek. :)

    OdpovědětVymazat

Oblíbené články

Sleduj mě na facebooku

Instagram Barusminky