Ghí - přepuštěné máslo + GIVEAWAY

21:23

Ahoj všichni,
tentokrát vám opravdu ve zkratce představím věc, která mi v kuchyni už asi rok dělá společnost a asi určitě i dál dělat bude - Přepuštěné máslo GHÍ.



Narazila jsem na něj náhodou, koupila jsem první skleničku jen tak na zkoušku a od té doby už na tohle máslo nedám dopustit.

O co se jedná?


Ghí je přepuštěné máslo, které se vyrábí pomalým zahříváním a odstraněním veškerých příměsí. Práce je to pomalá, proces nejde uspěchat.Nakonec zbude jen čistý máselný tuk.



Tento tuk má tmavší barvu než klasické máslo a hlavně jiné, o dost lepší vlastnosti. Jaké?

1. Nepřepaluje se - klasické máslo se vám pálí už při 150-180 stupních ghí až při 200-250 stupních, takže je super na smažení

2. Obsahuje vitamíny a zdravé kyseliny

3. Tráví se lépe a lehčeji než jiné tuky (obsahuje středně dlouhé mastné kyseliny, které jsou absorbovány přímo do jater a tělo je pak spálí ve formě energie)

4. Neobsahuje laktózu, takže je vhodné pro ty, kteří trpí intolerancí na mléčné výrobky

5. Dle Ajurvédy je Ghí považováno za satvickou potravinu - má přímá a pozitivní vliv na mysl člověka a podporuje jeho celkový růst

6. Nemusí se uchovávat v lednici a vydrží vám doma klidně půl roku

7. Používá se i na tělo - nežlukne jako obyčejné máslo, hydratuje a vyživuje

Já ho dříve používala jen na vaření a pečení ale teď si ghí mažu i na chleba. Ano, vyjde dráž než klasické máslo ale i když jsem šetřílek, za kvalitu si v tomto případě ráda připlatím.



Taky je možnost přepustit si máslo doma, o tom žádná, ale než by se přepustilo, tak vám natočím video nebo napíšu článek, takže pro vás, kdo mě sledujete, je lepší, když ho kupuji :)))

Jaká jídla mám na ghíčku nejradši?


Míchaná vajíčka - ty jsou super, a na česnekovém ghí z www.dobreghi.cz naprosto nejlepší vejce pod sluncem :)
Filé či ryba - hodit do trouby, osolit, přidat ghí a je to. Jelikož se nepřepálí, i po půlhodině vytáhnete z trouby rybu obklopenou krásně žluťoučkým máslem.
Brokolice s ghí - hodit brokolici na páru, pak přidat ghí a posypat sýrem - moje oblíbená večeře


A teď už slíbená giveaway.

Mrkněte na video, tam vám ještě ve zkratce povím něco o ghíčku a pak dám instrukce, jak se zúčastnit soutěže o 3 balíčky s máslem Ghí a o kupičku kosmetiky přímo ode mě :)




I takhle písemně vám chci ještě jednou poděkovat za to, že můj kanál už má přes 2000 odběratelů, což je pro mě opravdu neuvěřitelné číslo, ale je to tak :)
Jen díky vám všem mě tohle všechno tak strašně moc baví!!

Vaše b.

You Might Also Like

8 komentářů

  1. Kanál odebírám (Markéta Králová)
    macu@seznam.cz
    O balíček bych moc ráda soutěžila - zpráva na fb.

    OdpovědětVymazat
  2. Kanál odebírám (Markéta Králová)
    macu@seznam.cz
    O balíček bych moc ráda soutěžila - zpráva na fb.

    OdpovědětVymazat
  3. Odebírám jako Zuzana Jochová
    ZJochova@seznam.cz
    a poslala jsem zprávu na fb o balíček :-)

    Pěkný den!! :-)

    OdpovědětVymazat
  4. odoberám pod meno Zuzana Sabova
    GFC: ZuZu
    sabova 24@gmail.com a pridala som si dobré ghí na FB do priateľov :) (meno ZuZu Predaj Sabo)

    OdpovědětVymazat
  5. podmienky splnené :) komentár som pridala na yt

    OdpovědětVymazat
  6. Podmínky splněny!:)
    blogbynixx@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Podmínky splněny
    denisa.sebestova@email.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj Baru, Dobré Ghí mám v přátelích už dlouho a taky ho delší dobu kupuju. Je opravdu výborné na vaření a taky má obrovskou výhodu, protože moje mladší dcera má alergii na bílkovinu kravského mléka a nemůže klasické mléčné výrobky, tak České ghíčko je super možnost, jak to nahradit. Můj email je bari2@centrum.cz

    OdpovědětVymazat

Oblíbené články

Sleduj mě na facebooku

Instagram Barusminky