Ghí - přepuštěné máslo + GIVEAWAY
21:23Ahoj všichni,
tentokrát vám opravdu ve zkratce představím věc, která mi v kuchyni už asi rok dělá společnost a asi určitě i dál dělat bude - Přepuštěné máslo GHÍ.
Narazila jsem na něj náhodou, koupila jsem první skleničku jen tak na zkoušku a od té doby už na tohle máslo nedám dopustit.
O co se jedná?
Ghí je přepuštěné máslo, které se vyrábí pomalým zahříváním a odstraněním veškerých příměsí. Práce je to pomalá, proces nejde uspěchat.Nakonec zbude jen čistý máselný tuk.
Tento tuk má tmavší barvu než klasické máslo a hlavně jiné, o dost lepší vlastnosti. Jaké?
1. Nepřepaluje se - klasické máslo se vám pálí už při 150-180 stupních ghí až při 200-250 stupních, takže je super na smažení
2. Obsahuje vitamíny a zdravé kyseliny
3. Tráví se lépe a lehčeji než jiné tuky (obsahuje středně dlouhé mastné kyseliny, které jsou absorbovány přímo do jater a tělo je pak spálí ve formě energie)
4. Neobsahuje laktózu, takže je vhodné pro ty, kteří trpí intolerancí na mléčné výrobky
5. Dle Ajurvédy je Ghí považováno za satvickou potravinu - má přímá a pozitivní vliv na mysl člověka a podporuje jeho celkový růst
6. Nemusí se uchovávat v lednici a vydrží vám doma klidně půl roku
7. Používá se i na tělo - nežlukne jako obyčejné máslo, hydratuje a vyživuje
Já ho dříve používala jen na vaření a pečení ale teď si ghí mažu i na chleba. Ano, vyjde dráž než klasické máslo ale i když jsem šetřílek, za kvalitu si v tomto případě ráda připlatím.
Taky je možnost přepustit si máslo doma, o tom žádná, ale než by se přepustilo, tak vám natočím video nebo napíšu článek, takže pro vás, kdo mě sledujete, je lepší, když ho kupuji :)))
Jaká jídla mám na ghíčku nejradši?
Míchaná vajíčka - ty jsou super, a na česnekovém ghí z www.dobreghi.cz naprosto nejlepší vejce pod sluncem :)
Filé či ryba - hodit do trouby, osolit, přidat ghí a je to. Jelikož se nepřepálí, i po půlhodině vytáhnete z trouby rybu obklopenou krásně žluťoučkým máslem.
Brokolice s ghí - hodit brokolici na páru, pak přidat ghí a posypat sýrem - moje oblíbená večeře
A teď už slíbená giveaway.
Mrkněte na video, tam vám ještě ve zkratce povím něco o ghíčku a pak dám instrukce, jak se zúčastnit soutěže o 3 balíčky s máslem Ghí a o kupičku kosmetiky přímo ode mě :)
I takhle písemně vám chci ještě jednou poděkovat za to, že můj kanál už má přes 2000 odběratelů, což je pro mě opravdu neuvěřitelné číslo, ale je to tak :)
Jen díky vám všem mě tohle všechno tak strašně moc baví!!
Vaše b.
9 komentářů
Kanál odebírám (Markéta Králová)
OdpovědětVymazatmacu@seznam.cz
O balíček bych moc ráda soutěžila - zpráva na fb.
Kanál odebírám (Markéta Králová)
OdpovědětVymazatmacu@seznam.cz
O balíček bych moc ráda soutěžila - zpráva na fb.
Odebírám jako Zuzana Jochová
OdpovědětVymazatZJochova@seznam.cz
a poslala jsem zprávu na fb o balíček :-)
Pěkný den!! :-)
odoberám pod meno Zuzana Sabova
OdpovědětVymazatGFC: ZuZu
sabova 24@gmail.com a pridala som si dobré ghí na FB do priateľov :) (meno ZuZu Predaj Sabo)
podmienky splnené :) komentár som pridala na yt
OdpovědětVymazatPodmínky splněny!:)
OdpovědětVymazatblogbynixx@seznam.cz
Podmínky splněny
OdpovědětVymazatdenisa.sebestova@email.cz
Ahoj Baru, Dobré Ghí mám v přátelích už dlouho a taky ho delší dobu kupuju. Je opravdu výborné na vaření a taky má obrovskou výhodu, protože moje mladší dcera má alergii na bílkovinu kravského mléka a nemůže klasické mléčné výrobky, tak České ghíčko je super možnost, jak to nahradit. Můj email je bari2@centrum.cz
OdpovědětVymazatJá osobně ghí moc nepoužívala. Slyšela jsem na něj různé názory a nějak mě nenadchlo. Pak jsem ho ale dostala v narozeninovém balíčku a dala mu ještě šanci. Nepoužívám ho sice na denní bázi, ale líbí se mi na něm například smažit. Nepřepaluje se tak rychle a provoní mi byt. Například topinky z žitného chleba z oblíbené https://www.vasepekarna.cz/ už nedělám na ničem jiném. Má i nějaké benefity na zdraví, což je bonus.
OdpovědětVymazat