Mimouš slaví měsíc

8:51

Nechápu to a dávám za pravdu všem, kteří mi říkali a psali, jak moc rychle čas s miminem letí..letí totiž fakt šíleně.
Je to měsíc, co se nám junior narodil a ten měsíc utekl jako voda. Přijde mi, že to bylo minulý týden, co jsme si přivezli to malinké mládě ve vajíčku a teď už je to docela chlapák, který sebou pořád vrtí, začíná se smát..mazec :)

Malej roste jak z vody, přesně měsíc od narození už váží 4210g. Trochu otesánek ale proč ne, bude to velkej chlap po tátovi, žádnej Váňa :)))

Měsíc jsem matkou, což si pořád nějak neuvědomuju, kolikrát se zastavím u zrcadla, když mám malého v náručí, koukám na nás a říkám si: "no doprčic, já jsem máma a tohle je moje dítě,uff" :))


Co se za ten měsíc událo, co se změnilo a co jsem se naučila?

Nejzásadnější věc, se kterou jsem ale počítala, je to, že nic moc nejde naplánovat. Já jako vrchní plánovač tím trochu trpím ale zvykám si. Dřív jsem měla vše naplánované na hodiny - pojedu tam a tam, vrátím se asi v tolik, pak udělám to a to..a teď? Teď to tak jednoduše nejde :)

Každý den je jiný. Někdy je klid, malý spí, nají se a zas spí. Někdy se mu nechce, kňourá a usne jen na chvilku. To samé večer. Někdy má prdíky a řve, někdy spí krásně.
Usínání nám pořád ještě úplně nejde, usne u prsa ale pak se v postýlce probudí a brečí. Takže večery jsou náročnější, proto se snažím chodit spát odpolko. Jenže! Když se mi to povede a jdu si odpoledne lehnout, jak "napotvoru" malej večer krásně usne a já pak nemůžu zabrat, protože nejsem tolik unavená :))
Díky za tipy na spaní u minulého článku, možná jsme se špatně pochopili - malého jsem do postýlky dávala až když mi usnul u prsa, nedávala jsem ho tam v bdělém stavu, to bych mu v jeho deseti dnech neudělala :)))
Jo, přiznám se, není to pravidlem ale dost často čapnu hnízdo i s prďolou, šup s ním ke mně do postele a spíme spolu. Obejmu ho, přikryjeme se dekou a spíme. Koukat si před usnutím do očí je super a patří to určitě k těm nejnádhernějším okamžikům, které teď prožívám.
A že v noci nemusím vstávat k postýlce je taky fajn, ne že ne.

Zvládli jsme první "ofiko" focení, které bylo naprosto super díky Hátě, která je nejen fotografkou ale i super člověkem a odborníkem na miminka :) Poradí, vysvětlí, vyfotí..a výsledkem jsou spokojení rodiče, spící miminko a luxusní fotky - však se podívejte sami.

http://fotones-blog.tumblr.com/post/151927835398/pure-love
Když jsem ty fotky poprvé viděla, tekly mi slzy jak hrachy, i když jsem jinak v pohodě - naštěstí. Toho "poporodního blues" a hormonálního koktejlu s následkem psycho stavů jsem se bála jak čert kříže ale všechno dobře dopadlo a nevím čím to, ale žádné pláče ani psycho stavy se nekonaly, za což děkuju všem svatým :)

Dítě mám měsíc a absolutně nemám právo někomu něco radit ale jedna věc tu je - nekupujte tuny oblečení a jestli máte sušičky, tak už vůbec ne :)
Účes a la Prodigy :))
Juniora oblíkám hlavně do overálků, sice občas blindí, takže ho někdy převlíkám cca 3x denně ale když vidím ty kupy oblečení, co má, tak se chytám za hlavu. Naštěstí mám 3/4 všeho oblečení zděděno od švagrové po synovcích ale i tak jsem mu něco ani neoblékla a už mu to je krátké.
Je rozdíl mezi letním a zimním miminkem ale teď absolutně nevyužiju tepláky bez "tlapek", jak já říkám nebo cokoliv s krátkým rukávem.
Stačí overálky, tepláky s tlapkama, bodýčka s dlouhým rukávem a pak něco teplého do kočárku.
A nejlepší je vše na zapínání, ne přes hlavu. Já to zvládám ale když má David malého převléct a připravím mu overal přes hlavu, tak se mírně vzteká :))

Často se ptáte na videa. Ano, videa o miminku budou ale nejdřív chci pustit do světa všechny tři trimestry, pak natočím video o porodu a pobytu v porodnici (nebojte, žádné strašení se konat nebude) a pak se vrhnu na videa o výbavě a tak. Pravidelné deníky miminka či maminky v plánu nemám - na ty se určitě dívejte u Lucky Schoolofbeauty, ta je má super, já spíš budu natáčet občas nějaké postřehy, co se mi osvědčilo, co zase ne, různé tipy na vychytávky pro mamky i děti a shrnu vždy delší časové období.
A články tady na blogu vás taky neminou - co by vás třeba zajímalo a bavilo? Srovnávačky (např. vložky do podprsenky) nebo články jako je tenhle?

No, pro dnešek by to asi stačilo, ne?

Takže závěrem - nikdy ze mě dokonalá matka nebude ale kdo je, že? Hlavně se z toho nezbláznit, protože jak já říkám - ono to nějak dopadne..:)

Přeju krásný den všem!

b.










You Might Also Like

6 komentářů

  1. Pekny clanek. Jde videt ze vam to doma hezky klape. At vam dela maly radost. Jsi skvela youtuberka a maminka. Tesim se na maminkovske videa a treba i tipy. Vlozky u me jedine Johnsons.

    OdpovědětVymazat
  2. Hezký článek, taky nic neplanujeme na čas. A se dvěma jsme většinou všude pozdě �� Přitom ja jsem byla vždy jak hodinky, radši všude dřív. A ano utíká to. Malému je už půl roku. Přijde mi, ze s druhým mimousem to utíká 2x rychleji. A to se člověk těší, ze si to podruhé více užije, protože už tak nějak ví co mimco trápí, jak mu pomoci, nestresuje se kvůli každému prdiku. čas je neúprosný, tak si musíme dětičky užívat ❤

    OdpovědětVymazat
  3. Tento článek se mi moc líbil, s dětmi je pravda utíká čas jejich tempem. Fotky jsou fajn, stále si říkám, měla jsem více fotit a točit.

    OdpovědětVymazat
  4. Paradni clanek Barco. To planovani je u nas taky trochu boj,ale da se na to zvyknout. Jen kazde mimi je jine,a ta moje potvurka kazdy mesic nebo dva meni delku spanku i zvyky tak je to jizda obcas😁 ale vzdycky zo nejak jde a dopadne,jak pises😉jinak k tomu spani,u nas je to porad jinak nekdy fajn nekdy naprd (14mes.)ale to tuleni,a ten malej roztomilej boban,spici...to je neco uzasnyho a doted ji rada pozoruji😍 tak budte zdravi a at vam dela Davca samou radost😊

    OdpovědětVymazat
  5. Že mesiac! Počkaj ked ti ubehnu tri roky, to si potom budeš hovorit, že wau, kedy to ubehlo??? Kde to už je, ked bol moj malý takýto maličky. U nás naopak vtedy bol každý den rovnaky, bol dobré bábätko, vždy spinkal, pekne papal, ja som si zase mohla plánovat, vedela som, že ked sa napapá, tak si 2-3 hodinky zase pospi.
    Čo sa týka vecičiek, máš uplnu pravdu - netreba zbytočne vela na tie prvé mesiace. Bábo z toho rýchlo vyrastie a bude treba väčšie oblečenie.
    Želám kopec zdravia a nech vám robi radost.
    Štýl ženy

    OdpovědětVymazat
  6. Kdyby tady byla moje žena, tak vám řekne, že vám vlastně strašně moc závidí to, že máte teprve měsíc. Jasně, ona byla taky ráda, když po šestinedělí mohla do bio sauny. Ale na druhou stranu byla ráda, když už se miminko začalo trochu hýbat a bylo takové skladnější. A já teda taky. U prvního jsem byl fakt při každém chování nervozní jak nevím co.

    OdpovědětVymazat

Oblíbené články

Sleduj mě na facebooku

Instagram Barusminky