Co mi youtube dal a čemu mě naučil...

13:59

Přesně před rokem jsem začala natáčet videa na youtube. Co se za ten rok změnilo, co mě youtube naučil, co přinesl a co naopak vzal?

Naučil mě mluvit. Ne, že bych mluvit neuměla, vždycky jsem byla ukecaná a zavřít mi pusu je občas nadlidský úkol, ale vidím na sobě, že slovní zásobu jsem si o krapet rozšířila, méně používám taková ta "oblíbená" slova typu JAKOBY atd.

Naučil mě lépe plánovat čas. Snažím se držet systému 2 videa týdně a i když se mi to párkrát nepovedlo, tak většinou ano. Vypadá to jednoduše a nebudu kecat, někdy je video natočené a sestříhané šupšup ale někdy se mi prostě pořád a neustále nezdá, natáčím ho znovu a třeba třikrát, než ho na youtube nahraju a vydám. A to vám řeknu, někdy se u toho tak vztekám, že byste tu "backstage" vidět nechtěli, protože by byla sakra propípaná :D

Naučil mě stříhat a upravovat videa, technicky se zdokonalit - jo, na jednu stranu to není nic, za co by člověk měl dostat nějakou pochvalu ale na tu druhou - stálo mě to x desítek hodin práce, úsilí a nervů, protože jsem se vše naučila sama metodou pokus-omyl.

Přinesl mi spoustu nových znalostí o mém největší koníčku - kosmetice a líčení. Za ten rok jsem poznala mnoho nových kosmetických značek, produktů, tipů na líčení..a je super, že zase já vám můžu všechny tyhle informace předat dál..

Našla jsem si nové kamarády - hlavně díky letnímu srazu s Lu, kde jsem opravdu našla spřízněné duše nejen yotubově ale taky lidsky.. tady chci vyzdvihnout hlavně Kristy (Kristy K Beauty), kterou mám opravdu ráda, protože je to opravdu inteligentní ženská ale i další lidi z "naší" party..

Učím se zvládat kritiku (schválně nepíšu, že jsem se to naučila), protože samozřejmě mě každý negativní komentář mrzí. Mrzí každého, nemám ráda ty "kecy", kdy někdo říká či píše, že si z toho nic nedělá. To je podle mě blbost.
Pokud je kritika konstruktivní, snažím se od vás dostat názor proč se vám to a to nelíbí, jak to udělat lépe atd. - samozřejmě to nejde vždy a jak se říká - sto lidí, sto chutí ale na videa se díváte vy a vám by se to měla líbit, že.
O kritice a negativních komentářích napíšu asi článek další, protože to opravdu nejde shrnout do pár vět.

Natáčení mi přineslo hromadu spoluprací s firmami, které mi posílají výrobky k testování. Výrobky, které bych si nikdy sama nekoupila - ať z důvodu ceny či třeba toho, že bych si jich v obchodě nevšimla. A díky spolupracím můžu pak obdarovávat další - ať vás při nějakých giveaway nebo třeba kamarádky. A co si budeme povídat - dělat radost je radost.

Díky Barušminkám mám novou práci, která mě baví a to je jedna z nejdůležitějších věcí v "dospěláckém" životě. samozřejmě až po milující a zdravé rodině, ta je pro mě nade vše.
Když máte práci, která vás nebaví, vnitřně trápí a ráno vstáváte s pocitem "dop**ele, už zas musím do práce", vám na radosti ze života nepřidá. Věřte mi, že vím o čem mluvím, dva roky za přepážkou v České spořitelně, kam jsem každé ráno chodila s brekem, mě naučily vážit si dobré práce.
A to, že jsem ve Vivantisu potkala skvělé lidi, je další bonus.

A taky jsem se díky youtubu a hlavně díky vám a vašim hlasům mohla podívat do Karlína na předávání Czech Blogger Awards, za což moc děkuju!

zdroj:google.com


Celkově bych vám všem, mým čtenářkám a odběratelkám ( a těm skoro 7% odběratelů a čtenářů) poděkovat za to, že mně sledujete, že se mnou komunikujete, dáváte mi zpětnou vazbu a hlavně mám díky vám pocit, že to co dělám, dělám tak nějak správně a má to nějaký smysl...děkuju!!!

Jo, tohle byl celkem "sluníčkový" příspěvek ale natáčení a celková blogosféra a youtubesféra není vůbec tak pozitivní a čistá, jak to vypadá..ale o tom příště - a stejně si myslím, že to vás bude zajímat víc, co..;)?

b.







You Might Also Like

14 komentářů

  1. Zdokonelaniu sa po technickej stránke rozhodne verím, videá síce nenatáčam, ale som typ, čo chce všetko zvládnuť sám a ak aj niečo nové s blogom chcem spraviť, tak to robím na vlastnú päsť, i keď obaja bratia sú ajtáci, ale skrátka najlepšie sa človek naučí, keď sám skúša.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, máš z toho pak i víc radost ale mít bratry ajťáky není vůbec k zahození, aspoň Ti pomůžou, když fakt nevíš a nemusíš se třeba kolikrát tolik vztekat jako já :)

      Vymazat
  2. Já mám tvá videa moc ráda a hlavně se na tebe dobře kouká :D Moc se mi líbí, že mluvíš hezky plynule a, že se nezasekáváš. A také mám ráda tvou komunikaci s odběrateli. Přeji ti hodně štěstí a ať máš více odběratelů, protože si to zasloužíš. :)
    Reading With Lucy/Cooking With Lucy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc, Lucy. To víš, že se někdy zaseknu ale naštěstí existuje střih a můžu to šmiknout :) S odběrateli se snažím komunikovat co mi čas dovolí, podle mě je to hodně důležitá část blogování a youtubování

      Vymazat
  3. Já moc komentářů typu-màm tě ráda, jsi nejlepší atd.- nepíši, vlastně jsem nikdy nic takového nikomu nenapsala. Ale...ty mi moc sedíš stylem, kterým prezentuješ výrobky. Neděláš opičky, nehazíš hlavou ani rukami, neohmatáváš si pořád vlasy....a navíc jsi tak koukatelná :-) Přeji, ať ti YT pořád víc dává než bere.
    O všem? Ovšem!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Míšo, já si večer přečetla tvůj komentář a normálně se mi o Tobě zdáklo :))) Jen už nevím, co jsi tam v tom snu vůbec dělala.
      Věř mi, že já si takovýchto komentářů vážím o mnoho víc, než když mi někdo (většinou pod video s giveaway) píše, jak jsem nejlepší atd. Tohle je totiž od srdce a upřímné. No tak občas taky hlavou hodím ale když pak video stříhám, tak vidím, že to jsem prostě já, ty opičky opravdu nedělám.
      Moc Ti děkuju!!

      Vymazat
  4. Já bohužel přesně vím, jak to funguje a chodí a jak se blogerky chovají, když jim nejdeš pod ruku a nehraješ divadlo s nimi, takže mě v "příště" asi nic moc nepřekvapí, ale kdo ví..:)
    Je super, že ti něco takového (youtube a blog asi nebyl žádný promyšlený plán) přineslo tak moc dobrého jako je například fajn práce, tak ti přeji, ať ti youtube a vše okolo i nadále přináší jen to nejlepší..
    Přiznávám, že mě docela fascinuje, když si někdo založí blog či youtube a po pouhém roce jde vidět, je oblíbený atd.. Já když blogovala rok, tak jsem blogovala jen sama pro sebe:-D To je fajn ukázka toho, že někdo to prostě v sobě má a jde mu to blogování či youtube raz dva:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsi začala blogovat, když ještě nikdo neblogoval a nebylo to tak "in" jako teď, tak proto. Ale podívej se kde jsi teď, jsi jedna z těch nejlepších blogerek v ČR /tak to aspoň beru já/, blog Ti šlape, spolupráce se hrnou - však na sebe musíš být pyšná :)
      No promyšlený plán to nebyl, jen už jsem byla tenkrát přes Vánoce dlouho doma a nudila jsem se, tak jsem si založila blog:D
      Celkově občas začínám být znechucená tím, co se kolem děje - ať to jsou spolupráce, agentury, ostatní blogerky a hlavně takoví ti rádoby "hejtři", kteří ti kazí radost a pocit z toho, co děláš pro lidi, s radostí. KDyž si o sobě přečtu, že vlastně nic neumím, jen nakupovat, tak mně to prostě na**re a i trochu zabolí, no :)

      Vymazat
    2. Hm, no i to je možné, to mě nenapadlo:) Sice v té době byly blogy, ale přeci jen 4 roky zpět jsou 4 roky...
      Haha, no pyšná nevím, prostě mě to jen baví:)) Nějak nevnímám, že by byl můj blog nějak extra populární.
      Jj, ono jak si toho člověk začne všímat a trošku více to vnímat, tak je mu z toho na blití. Přiznávám, že i díky tomu se poslední čas věnuji hodně jen svému blogu a nikde už radši nic moc nečtu, nekomentuju, vím co vím a vědět více, už radši ani nechci... A jsem VELICE ráda, že jsem nikdy žádné z těch frajerek neskočila na špek a nebyla za blbce, ale ono i jen sledovat to u jiných, dokáže naštvat, zamrzet a znechutit..
      No je to super, můžeme být rády, že nás to někdy napadlo si blog založit, kdo by to jen tušil, jak to dopadne...:)
      Opravdu až tak? No lidi jsou občas velice chytří, ale kdyby měli předvést co umí oni, kdo ví, jak by to dopadlo.. Každý nemůže umět vše, já umím nafotit parádní foto návod líčení, ty zase umíš popsat produkt tak, že to člověka zaujme, každá umíme něco..:) A každý z těch chytrolínků si může založit blog, ukázat co umí, a že to třeba umí lépe, kecat umí každej...

      Vymazat
    3. Pro mě populární je, je to jediný blog, který čtu pravidelně, vždycky večer před spaním několikrát týdně :)
      No jo, ty máš super fotogenickou tvář, ja když něco zkouším vyfotit z blízka, vypadám jak mutant :D
      Každý prostě umíme něco a to je super, protože čtěnář či odběratel si může vybrat co mu sedí, co potřebuje najít atd. a nemusí koukat a číst něco, co mu nesedí, což je super..

      Vymazat
  5. Jsem ráda, když najdu blog, který mne baví, a hlavně osůbku "za ním", která mi prostě sedí. Je vás pár - a asi nejvíce je to u mne vidět na Instagramu, kde komentuji nejčastěji. A proto jsem ráda, že jsem narazila na Tebe, Baru. Držím pěsti, ať Tě blogování, a samozřejmě také práce, baví i nadále. Je moc super vidět, když natáčíš a baví Tě to. Také moc dobře vím, jaké to je, když člověk ráno míří někam, kam prostě nechce (a proto si vážím svého současného zaměstnavatele a mé nadřízené, která mě "neodstřihla" jen proto, že jsem na rodičovské ;-) ). Takže "Jeď, holka, jeď dál, páč nás doma baví na to koukat ;-)"

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Zdeni, moc díky za komentáře, nejen tady ale právě i na IG :) Ty i pracuješ? Tak tomu už vůbec nerozumím, jak stíháš dvojčata, motd, všechny ty buchty v troubě a ještě práci, to klobouk dolů...:)

      Vymazat
    2. Teď právě aktivně nepracuji, ještě pořád si užívám "dovolenou" (fakt nechapu, kdo ten název vymyslel) jen sem tam něco, ale do práce se budu za necelý půlrok vracet a jsem ráda, že už se mnou šéfíci počítají :-) Ono toho jde stíhat hrozně moc, vždyť to určitě sama znáš, jen si to člověk musí umět zorganizovat. Ale tedy s holkami je ta organizace hooodne improvizační :-)

      Vymazat

Oblíbené články

Sleduj mě na facebooku

Instagram Barusminky