O koruně vaší krásy aneb Q&A o vlasech

15:20

Málokdo z nás má vlasy takové, aby s nimi byl naprosto spokojený. Mastné, suché, roztřepené, jemné, moc husté, krepaté..to je jen tak co mě napadlo bez přemýšlení ale jinak bych tu mohla pokračovat minimálně na dalších pár řádků.

Na vaše problémy jste měli možnost zeptat se se na barušminkových fb stránkách a také na instagramu.



Otázky vám zodpovídali odborníci z vlasového salónu HAIRBORN, který najdete v Praze ve Vodičkově ulici a nebyla bych to já, abych někde nepřidala svůj komentář, že :)



Takže jdeme na to :)? Otázky jsem někde trochu poupravila, nějaké se opakovaly, tak aby otázky a odpovědi byly trochu zobecněné.

1. Existuje něco zázračného na mastné vlasy, aby mi vlasy vydržely nemastné víc než jeden den?

Zázračnou péčí je každá péče, která je přesně definovaná na potřebu konkrétních vlasů, takže ANO, zázračný šampon určitě funguje. Důležité je rozpoznat, zda je problém opravdu v mastících se vlasech nebo se jedná jen o nadměrné pocení. Opravdové problémy s mastícími se vlasy má cca 1% z těch lidí, kteří si to o svých vlasech myslí. Pozná se to tak, že si cca druhý den po umytí šáhnete mezi temeno a týl na pokožku hlavy a pokud není vyloženě mastná, tak nedoporučujeme používat přípravky na mastící se vlasy. Pokud je pokožka mastná, tak máme hezké zkušenosti s REDKEN OIL DETOX šamponem, který řeší tento problém. Obecně, pokud máte pocit rychle se mastících, potících vlasů, doporučujeme používat suchý šampon neprodleně po foukání a stylingu, výrazně se zvýší doba mezi mytím vlasů a vlasy zůstanou déle čerstvé! My milujeme KEVIN MURPHY FRESH HAIR SPRAY, který i nádherně voní a pohlcuje nežádoucí pachy:-)

Můj tip: Jak jistě víte, bez suchých šamponů ja nefunguji, a když ho použijete na čerstvě umyté vlasy, tak vám opravdu vydrží déle fresh ;) Z levnějších šamponů ze mě rozhodně BATISTE - mají i speciální na hnědé vlasy nebo Toni & Guy, který už tak levný není ale je k sehnání třeba v DMku.

2. Co na padání vlasů? 


Vždycky záleží na příčině padání vlasů :-) Vlasy v určitém množství padají během období přirozeně. Je důležité se na vypadnutý vlas podívat a zjistit, zda vlas vypadl i s vlasovým váčkem nebo se zlomil v délce. Pokud najdete na jedné ze stran vlasu bílý vlasový váček mohou být příčiny vypadnutí genetické, hormonální nebo jen používáte nekvalitní drogistické přípravky na vlasy, které zasilikonují jak vlas, tak pokožku, která je svědivá a loupe se a vlas v ní jednoduše nedrží a vypadne. Velmi důležité je pečovat jak o pokožku vlasů, tak o samotné vlasy. Pokud se vlasy lámou a odpadávají v koncích a délkách je příčinou nejspíše křehkost vlasu s nedostatkem stavebních látek vlasu, kde bychom doporučili vlas posílit péčí s přítomností proteinů:-) Nám nejlépe funguje REDKEN EXTREME řada se kterou se to ale nesmí přehánět a je vždy dobré se poradit s odborníkem. Existuje spousta přípravků, které řeší tyto problémy, snad každá značka vlasové kosmetiky má svou řadu, která řeší vypadávání vlasů:-) Co se týče vypadávání vlasů u pánů máme moc dobrou zkušenost se sérem s obsahem STEMOXYDYNU - Redken Cerafill Retaliate Hair Re-Densifying Treatment. Rozhodně bych doporučil používat sprej na vypadávání vlasů Cerafill defy.daily scalp treatment s obsahem aminexill. Je to přípravek, který odplaví přebytečný maz z pokožky hlavy a vlasové kořínky začnou dýchat a tím pádem přestanou vypadávat.

3. Mě by zajímal názor na brazilský keratin.. Jsem po první aplikaci a zda se mi super 

My razíme heslo, že krásné vlasy jsou zdravé vlasy! Za nás keratin NE, protože skrze většinou nepropustnou vrstvu keratinu se do vlasu nedostanou živiny, které vlas potřebuje. Vlasy jsou sice na nějaký čas na první pohled v lepší kondici, ale umírají uvnitř obalu z keratinu. Samozřejmě může existovat služba na keratinové bázi, která může být vlasům prospěšná, ale rozhodně to nejsou levné procedury koupitelné na českém internetu. Každopádně pokud jste spokojená, tak Vám to nebudeme vymlouvat:-) 

4. Ahoj, chci se zeptat co na sušší konečky krom nůžek. Ted se vlasy snažím dobře hydratovat(šamponem na suché vlasy a kolagenovou emulzí), ale to na ty konečky to nemá vliv. Dá se s tím něco dělat?

Suché konce se určitě zachránit dají příslušnou péčí. Pokud jsou vlasy suché a chemicky narušené, voda (hydratace) jima sama o sobě nepomůže. Potřebují hlavně stavební látku a to je protein! perfektně nám funguje REDKEN EXTREME ANTISNAP neoplachující 100% proteinové sérum na délky a konce. Výsledek uvidíte okamžitě:-) Jinak jsou fajn oleje, které vlas před foukáním krásně vyhladí, dejte si ale pozor na koupi levných neprofesionálnách olejů a věřte, že investovat do kvalitní vlasovky se vyplatí hlavně pro to, že ji používáte v malém množství a dlouho vydrží.  Doporučuji používat Intensive oil od značky Sachajuan nebo dvoufázové sérum od Redken Two smooth.

Interier Hairborn studia - podle mě dost dobrý, ne :)?

5. Poslední dobou mám hrozně citlivou pokožku hlavy a šampony které mi dříve nevadily, mě nyní svědí. Zajímalo by mě, kde by mohla být chyba a jaké šampony tedy používat (co mají x nemají mít ve složení), uvítám i konkrétní tipy!

Obecně se může jednat o extrémně citlivou pokožku a je třeba posoudit, zda netrpíte např. atopickým exemém nebo zda se jedná jen o přecitlivělost na některé látky. Obecně i profesionální kosmetika obsahuje chemii, kterou můžete hůř snášet - je fajn prostřídat značky nebo si v kadeřnictvích vyžádat vzorečky na zkoušku. Nadšeni jsme z vlasovky KEVIN.MURPHY, která je přírodní a funguje na bázi péče o pleť:-) Ano, kondicionerem si můžete klidně namazat celé tělo a perfektně se vsákne a skvěle voní. Super na této péči je, že se kondiky i masky dávají až k pokožce hlavy a můžete si s péčí jemně masírovat pokožku. Okamžitě odstraní pnutí kůže a svědění. Zde ale taky doporučujeme nekupovat kosmetiku bezhlavě, ale poradit se s odborníkem. V případě, že nepomůže ani lékárenská kosmetika, navštivte kožního lékaře. je dobré si dávat pozor na péči bez parabenů i bez sulfátů. Perfektní věc je třeba Redken scalp treatment. Doporučuji ho používat tak, že si umyjete vlasy šamponem a necháte ho působit klidně 3-5 min. Také bych doporučil Kevin murphy Born again treatment. Je to péče, která dokáže uklidnit podrážděnou pokožku. Aplikujete na umyté, ručníkem vysušené vlasy a necháte působit 15 min. Poté bude pokožka v pořádku.


6. Prosím typ na lak který nelepi vlasy. A co na suché vlasy?

Suché vlasy potřebují hydrataci:-) Záleží na struktuře vlasu a také příčinách suchosti (chemické narušení, hormonální výkyvy) Péče by se měla poskládat přesně na míru. Svěle nám funguje řada REDKEN SMOOTH LOCK (šampon 355 Kč), která je velice hydratační, nezatěžuje vlasy, usměrňuje krepatost a dokonce obsahuje termno ochranné prvky a v neposlední řadě 
Lak na vlasy by měl v první řadě mít vlastnost neslepovat vlasy. Vlas by měl držet tvar, ale zároveň by měl být dále tvarovatelný. Všechny styling od REDKEN je přehlídkový, profíci s touto kosmetikou češou Fashion Weeky po celém světe, proto mají super vlastnosti, že je vyčešete, můžete je vrstvit, fungují:-), a nenarušují Vám strukturu vlasu (neleptají ho). Náš super kámoš pro každý den je REDKEN QUICK TEASE 15 (370 Kč), středně tuživý lak, který vlasy fixuje, ale nechá je v pohybu nebo jeho velký kámoš QUICK DRY 18 (370 Kč)

Můj tip: Šampon z řady Smooth Lock od Redken používám a musím říct, že je opravdu super. Co se týká laků. kupuji si už je profesionální a nedám na ně dopustit, po tom, co mi na vlasech vytvořil Balea lak a já ve sprše brečela, že si budu muset vlasy ustřihnout, protože to nešlo umýt, už radši další slzy neriskuju :D Oni hlavně nestojí nějak víc, než drogérkové laky ;)


7. Nemám roztřepené konečky, o vlasy se starám a nebarvím je. Takže by mě zajímal nějaký tip co mám udělat aby byly vlasy více lesklé a zdravě vypadající. Další věc která by mě zajímala je ta že přítel má velmi suchou lupovitou pokožku hlavy ale doktor mu prakticky nic neporadil takže tip jak se toho zbavit? Děkuji.

Doporučujeme kvalitní vlasový šampon:-) Skvělý je REDKEN CLEAN BREW pro pány, který je dělaný mimojiné z chmele a má barvu piva:) a to se pánům velice líbí. Perfektně vyčistí vlas od stylingu a vyživý vlas, který je lesklý (můžete si ho od přítele půjčovat:-) a poddajný. Skvělou novinkou je taky STIMULATE.ME čistě pro pány od KM, který opět funguje na bázi krému a okamžitě pečuje jak o vlas, tak o pokožku hlavy. Co se týče Vašeho problému s leskem a zdravím vlasu, vše se odvíjí od použité péče. Drogistické šampony Vám lesk ani zdraví nezaručí. Pokud Váháte kvůli ceně, věřte, že koupi šamponu od REDKEN (355 Kč / 300 ml) nic nezkazíte, protože šampon je koncentrát a ředí se. Vyžádejte si ředící lahvičku - ředí se 1:6 s vodou:-) Ano, 1 díl je šampon a 6 dílů je teplá voda:-) ŠAMPON TÉMĚŘ OKAMŽITĚ NAPĚNÍ A Vydrží dlouho, takže investice není tak velká. Existují i stylingové přípravky pro dodatečný lesk např. spray REDKEN Shine Flash 02 a nebo větší péči věnujte vyhlazení vlasu při foukání, protože jen hladký vlas se může přirozeně lesknout:-)

Můj tip: Jak se píše Kuba o výdrži šamponu, musím souhlasit, používám Redken už 2 měsíce s tím, že si myju hlavu 2-3 týdně a šamponu tam určo ještě třetinu mám, takže fakt vydrží.


8. Mě by zajímalo, jestli existuje nějaký šetrný způsob žehlení vlasů. Třeba technika žehlení nebo to, jestli je dobrý používat ty speciální přípravky jako třeba spreje proti poškození vlasů při žehlení

 Doporučil bych kvalitní žehličku nejlépe od značky GHD, která má v keramických deskách mikro čip. Podle něj žehlička rozpozná, na který vlas je používaná. Jestli jsou vlasy evropské jemné nebo asijské. Podle toho si určí teplotu a chrání vlas.
Určitě vždy při extrémní tepelné zátěži používat termoochranné přípravky! Šetrné žehlení určitě existuje, ale my vlasy do absolutní hladkosti a rovnosti raději foukáme:-) A věřte, že se to dá vypilovat i doma.


9. Tak mě by taky zajímalo, co platí na mastné vlasy... Šampóny poslední dobou nezabírají.. Jak prodloužit dobu bez mastnoty.. Batiste šampon jsem teď zkusila a fakt funguje, až jsem tomu nechtěla věřit... ale jestli nějaká dlouhodobější péče, která se projeví.. Doufám, že je to pochopitelné, nevím jestli jsem se do toho nezamotala.. Děkuji

Jak jsme již zmiňovali, není mastnota jako mastnota. Obecně je lepší dávat přednost lehké vlhkostní péčí a určitě čas perfektně prodlouží suchý šampon. Super je taky u nás nejprodávanější SACHAJUAN VOLUME POWDER, který je sice dražší, proč ale záhy zjistíte:-) Splihlost vlasů a následná potřeba častějšího mytí může být způsobena i drogistickou kosmetikou s obsahem nerozpustných silikonů! ANO, tak to opravdu je! Že je vlas zasilikonový poznáte tak, že se Vám od hlavy při mnutí pokožky a koříínků vlasů odlupují kuličky silikonu, co vypadají jako lupy - v tom případě do nejbližšího kadeřnictví alespoň na foukačku a mytí profi čistícícm šamponem:-) Ideálně si odnést z kadeřka alespoň základní profi péči, šampon a kondik.


10. Jaký mají názor odborníci na novinku Olaplex ?

Zrovna včera jsme měli workshop a jsme nadšení:-) Pracujeme s ním a každý den nám posouvá hranice v barvení. Používáme ho s polečně s barvícím systémem REDKEN a opravdu to je super!



11. Já bych se chtěla zeptat, jestli existuje nějaký dostupný přípravek na extrémní vypadávání vlasů..Děkuju 

Vypadávaní je rozšířené téma. Je způsobeno genetikou nebo nárazově následkem stresu, zkoušky ve škole atd.
Za 1. doporučuji používat šampon Cerafill od značky Redken. Šampon necháte působit a emulgovat, při mytí doporučuji masírovat pokožku po dobu 1 min, tím se pokožka prokrví. Za 2. pokud vlasy vypadávají hodně, rozhodně bych doporučil Redken aminexil kůru. V balení je 40 ampulí, které se používají přesně 40 dnů. Ampule aplikujete na umyté a suché vlasy. Vmasírujete 1 ampuli do pokožky hlavy. Pokožku masírujete po dobu 3-5 min. Aminexil nesmýváte! Aminexil bych rozhodně dále doplňoval sprejíkem Defy daily od značky Redken. Až se vypadávání ustálí, na 3 měsíce kůru vynecháte a po 3 měsících opakujete. 


12. Potřebuji vychytavku, jak dostat z vlasu zbytky laku a tuzidel. Vycesavani a mytí u některých supertuzicich nejde. Mam hodně husté a těžké vlasy a bez spreje mi nedrží ani v culiku 

Základem je používat lehký a učinný styling:-) Následné vymytí už není tak těžké. Některé agresivní přípravky prostě z vlasů jen tak nedostanete. Vždy pomůže čistící šampon, každá profi kosmetika nějaký má:-)

Můj tip: Mně nejlíp drží vlasy po použití suchého šamponu, pak nelítají, nepadají kam mají a drží si tvar a objem 


13. Ktere vitaminy nejvice prospivaji vlasum? Co dostatecne jist,abychom meli hezke vlasy

Vitamin E, B  a methionin ale konzultoval bych to s lékařem.


14. Dělaly se ti někdy tzv.kolínka na vlasech a rozdvojovali či rozvícerovali cos proti tomu dělala?

Mně osobně se třepí jen vlasy spodní, které mám celkově hrubé a krepaté.  Důležité je o délky a konečky vlasů pečovat - používat kondicionér a masku + nějakou bezoplachovou péči např. před foukáním či žehlením.
A samozřejmě nežehlit a nefoukat každý den ale co si budeme povídat, někdy to bez toho prostě nejde :)



15. Jak často si myješ vlasy? A jak často podle Tebe používat masku na vlasy? A jaká je podle Tebe nejlepší značka šamponů z drogerie?

Vlasy si myji tak 2-3x týdně - dvakrát drbu šamponem a pak dávám kondicionér. Masku dávám jednou týdně.
Druhý den mezi umytím většinou používám suchý šampon jen tak pro osvěžení, vlasy chytnou objem a vypadají ještě tak nějak ok.
Z drogérky mi vždycky nejvíc vyhovoval rozhodně Elseve a nebo černý Gliss kur, ten jsem taky jednu dobu používala.


16. Měla jsi někdy problém s vypadáváním vlasů? Co pomohlo? :) (případně zkušenost někoho jiného :)) Co s poškozenými vlasy po sundání prodloužení?


Chodit do salonu na péči :)

Vlasy mi vypadávají tak nějak normálně - tak, že jich je plná koupelna a odpad ve sprchovým koutě...:D Nee, mám tmavé a dlouhé vlasy, takže na světle zelených kachličkách je vše vidět ale jelikož mám vlasů habaděj, nikdy jsem s extra vypadáváním problém neměla - nebo jsem si ho nevšimla.


17. Co říkáte na NO POO metodu?

Tahle otázka není asi určená pro profíky stylisty. My s touto metodou zkušenosti nemáme a ani bylinné a jiné alternativy klientům nedoporučujeme. Každopádně pokud to někomu vyhovuje proč ne. Pokud se chcete vyhnout chemii ve vlasové péči, vybírejte kosmetiku, která je bio nebo přírodní. KEVIN:MURPHY je např. Cruelty free a je zařazen v PETA organizaci.

Už jsem o tom pár článků četla ale naprosto si nedokážu představit, že bych neměla pocit těch čerstvě umytých, voňavých, "vlajících" vlasů..pro chlapy s ježkem ideální, pro mě naprosté scifi :)



17. otázek je za námi, doufám, že vám článek k něčemu byl. Budu ráda i za vaše tipy v komentářích!  A hlavně poděkujme Baru a Kubovi z Hairborn, za čas a práci, kterou měli s odpovídáním! 


P.S. Uvítali byste i moji poradnu ohledně péče o pleť, tělo a líčení??

You Might Also Like

5 komentářů

  1. Hezký rozhovor a už tě konečně sleduji! :-)
    Jinak ta no poo metoda mě osobně taky neláká, ale dovedu si představit, že někomu to vyhovovat může. Viděla jsem fotky před a po a jestli nebyly falešné, byl to ohromný rozdíl.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ahojda, tak to jsem ráda:) taky jsem něco viděla, nějakou zrzku a měla pak krásné vlasy ale chemie nechemie, pocit čerstvě umytých voňavých vlasů by mi chyběl :)

      Vymazat
  2. Beriem aj tello, aj plet, aj licenie :DD

    OdpovědětVymazat
  3. Zdravím, mám takový zvláštní dotaz, jelikož bydlíme v panelovém domě v Praze podnájmu, který jsme sehnali tady, mám jednu místnost úplně volnou. Je možné i tam zařídit nějaký malý salon, nějaké vybavení mám vlastní, mám i živnost. Salon by byl tak spíš, že by ke mě chodily jen známé a kamarádky, tak díky za rady.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, naprosto souhlasím s tím, vlasy jsou opravdu korunou krásy :) Dlouhou dobu jsem s nimi bojovala a v touze po dlouhých vlasech jsem je jen úspěšně zničila a než bych se dočkala krásných dlouhých vlasů, radši js udělala radiální změnu a šla do mikáda :) Bylo šílené přijít najednou o 15 cm vlasů, ale neměnila bych a teď jsem konečně spokojená a hrdá, i když vlasy dlouhé nemám. Teď bych do té proměny asi nešla s tak velkou spoustou chemie, ale možná zkusila spíš něco takového, aby to nebylo tolik zatíženo chemií.

      Vymazat

Oblíbené články

Sleduj mě na facebooku

Instagram Barusminky