Hydratační sjednocující krém SPF 30 - Avene

16:47

Kdo sledujete  kosmetické blogy, víte, že často blogerky píší o výzvě, které se účastní na serveru blogerky.cz. A ano, tohle je další z nich, tentokrát s výrobkem od francouzské značky Avène.





Co se týká značky Avène, tak jsem ji znala, ale se sklopenou hlavou přiznávám, že jsem nikdy nic nezkoušela. Proto jsem při otvírání obálky docela jásala.

Hydratační sjednocující krém SPF 30 přišel v moc hezkém pouzdru, klasická jednoduchá francouzská elegance.



Ale nyní už ke krému. Co slibuje?
"Spojuje to nejlepší, co může značka Eau Thermale Avène pleti nabídnout. Pleť je intenzivně a dlouhodobě hydratována díky hydratačnímu komplexu napodobujícím princip hydratace oka, používanému v hydratační řadě Hydrance Optimale. Navíc je zklidněná díky vysokému obsahu Termální vody Avène. To ještě není vše. Před UV paprsky ji chrání unikátní protektivní systém se silným antioxidantem pre-tokoferylem, který najdete v řadě sluneční péče Avène. A jako třešnička na dortu přicházejí perleti, pigmenty a složky zdokonalující tón pleti, které znáte z řady korektivního make-upu Couvrance Avène."

Ve zkratce - hydrataci, zklidnění pleti, ochranu proti slunci a zdokonalení tónu pleti.



A co na něj říkám já?

Mojí smíšenou až mastnější pleť hydratuje krásně. Je velmi příjemný, po chvilce se krásně vpije a pleť je po něm hladká a jemná. Možná za to bohužel může i silikon, který je v krému obsažený. Já se mu v poslední době snažím vyhýbat ale pro testování jsem udělala výjimku :)



Po nanesení a vstřebání jsem ještě musela použít pudr ale u mé mastnější pleti je to normální. 
Krém nádherně voní, za mě je ta vůně opravdu úžasná, taková čistá a já tyhle až "miminkovské" vůně zbožňuji. 

Dávkování je také fajn, praktické.


Krytí je opravdu minimální, žádnou korekci pupínků a dalších nedokonalostí pleti nečekejte,krém spíš jen lehce zkoriguje tón pleti. 

A jsme u toho tónu, který je za mě "kamenem úrazu" tohoto produktu.



Jak vidíte na fotce, na moji pleť odstín nesedne. Nejsem úplná bledule ale letos v létě jsem se opalování moc nevěnovala a myslím, že tento tón pleti budu mít až do jara. 
Pokud bych měla svou klasickou, opálenou barvu, která mi jde do oranžova, krém by mi seděl ale jinak se tónem bohužel vůbec nechytá. 


Odstínem mi přijde dost podobný BB krémům od Garnier. 




Bohužel informace, že tón krému sedne všem, mi přijde trochu mimo, protože podle mě sedne tak jedné až dvěma českým ženám z deseti.

Jaké je tedy mé konečné resumé?

Hydratace, vůně, pocit na pleti paráda. Mínusový bod bohužel dostává krém za silikony ve složení - v "lékárnovém" krému mi tyto složky přijdou opravdu nepatřičné.
Další mínus dostává krém za odstín, který je opravdu zbytečně tmavý a s podtónem do oranžova.

Doporučila bych ho všem s tmavším typům s normální až sušší pletí bez velkých nedokonalostí. Nebo světlejším typům na léto, protože SPF 30 je fajn :)

You Might Also Like

13 komentářů

  1. Ten krem snat poslali asi kazdej blogerke :-). Myslim, ze ide o dost nepodarenu marketingovu kampan.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, četla jsem už více recenzí a všechny byly celkem podobné - problém s odstínem :)

      Vymazat
    2. Neviem teda ake mali podmienky, ale urcite sa to dalo vyriesit aj inak, ako tak ze v priebehu 2-3 dni vsetky blogerky napisu recenziu na oranzovy krem. Podla mna to dost poskodilo znacku a mozno i blogy.

      Vymazat
    3. Takhle to je ale u všech výzev. Vybere se cca 10 blogerek, těm se pošle produkt a pak se čeká. Každá blogerka napíše svůj názor, nic nemusí, napíše to tak, jak to vidí.
      Pokud je krém podle blogerek oranžový, tak očividně je. Čím to poškozuje blogy?

      Vymazat
    4. Napriklad tak, ze citatelka si vytvori nazor, ktory je napisany nizsie. Ak v priebehu 2-3 dni vyskoci viacero recenzii na rovnaky produkt, citatel si velmi lahko porovna styl pisania, prinosnost a objektivnost recenzie. ''Vdaka takymto druhom spoluprac,, sa niektore blogy nevykreslia v najlepsom svetle.

      Vymazat
    5. Naopak já si myslím, že vidět spoustu názorů v jednu chvíli je fajn :) A že se někdo neukáže v nejlepším světle - to je složité - každému se líbí jiný styl psaní..ale o tom by se dalo polemizovat dlouho...

      Vymazat
  2. Baru a ted i řekni ,jak si udělala recenzi,kdž očividně odstín nesedne To si tohle nosila? A jak často? Promin mi to, tohle mi nepřijde moc objektivní recenze ,pokud to někdo zkusí doma a jen jednou třeba....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkoušela jsem ho na celý obličej, cca 4x-5x. O víkendu doma a pak po odlíčení při příchodu z práce.
      Nevím, jak se pleť bude chovat po měsíčním používání, proto jsem to ani nikde nepsala. Recenze mi nepřijde neobjektivní, chování produktu jsem popsala tak, jak se na mé pleti choval.

      Vymazat
    2. Dobře Baruš,děkuji za odpověď,oceňuji,že si se aspoň pokusila ho pro nás vyzkoušet,ale za ty peníze a od Avéne bych čekala víc,ne oranžádu nacpanou silikonem. Neobjektivní je možná tvrdé slovo,ale já to tak cítila. Navíc make up ani jiný BB,CC a další tonující krémy si nekupujeme, abychom s nimi dělali parádu doma,že jo :D Myslím si,že v rámci možností si udělala maximum.díky ;)

      Vymazat
    3. Mám zásadu a to je produkt opravdu otestovat, než o něm něco napíšu :) "oranžáda nacpaná silikonem"..dobře napsáno, souhlasím :) Na druhou stranu - spoustě lidem silikon nevadí a všichni nejsou bledule, takže nehaním úplně, protože vím, že někomu vyhovovat může..:) Proto jsem se snažila vše popsat objektivně, samozřejmě s vložením nějakých mých subjektivních názorů...:)

      Vymazat
  3. Také jsem ho zkoušela. Odstín mi teda sedl, hlavně mám tmavší odstín pleti a jsem ještě trochu opálená z léta. Ale taky nesouhlasím s tím, že je pro každý odstín pleti.

    OdpovědětVymazat

Oblíbené články

Sleduj mě na facebooku

Instagram Barusminky